Content Editor

hacker_slider.png

ŞEHİR Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Ekrem İkizoğlu, TSE’nin “Beyaz Şapkalı Hacker” programında gösterdiği başarı sonucu sertifika almaya layık görüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle TSE’nin düzenlediği Beyaz Şapkalı Hacker: Sızma Testi Uzmanlığı eğitimleri tamamlandı. Katılımcıların eğitim sonunda sertifika aldıkları programda, eğitimlere katılan ŞEHİR Yüksek Lisans öğrencilerinden Ekrem İkizoğlu sertifikasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın elinden aldı.

18 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen 3. Bilişim ve Teknoloji Konferansı'nda konuşan Işık, giderek daha profesyonel ve sistematik bir kavram haline gelen Hackerlığın, siber ortamların güvenliğini sağlayacak önemli adımlar atılmasını gerekli kıldığını dile getirdi. Bakan Işık konuşmasının ardından katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Eğitime adını veren Beyaz Şapkalı Hacker (Certified WhiteHat Hacker) ifadesi, internet korsanlarının kullandıkları teknik ve yöntemleri tanıyarak, bilgisayar dünyasını ve sistemleri korsanlara karşı  koruyan iyi niyetli güvenlik uzmanını ifade etmektedir.