Content Editor

Eltons_header_2014.jpg

"ŞEHİR Corpus" Projesi ELTons 2014'te Finalde

İstanbul Şehir Üniversitesi Diller Okulu ve ŞEHİR Bilgi Teknolojileri iş birliği ile hayata geçirilen “ŞEHİR Corpus” projesi, British Council’ın düzenlediği ELTons yarışmasında finale kaldı.

ŞEHİR Corpus, İngilizce öğretmenliği alanındaki tek uluslararası yarışma olan ELTons'da, Local Innovations (Yerel Yenilikler) kategorisinde yarışacak. 11 yıldır düzenlenen ELTons, İngilizce öğretimi alanındaki en prestijli yarışmalardan biri. Yarışmanın diğer başlıkları ise şöyle; Ders İyileştirmede Yenilik, Öğretmen İçin Kaynakta Yenilik, Öğrenci İçin Kaynakta Yenilik ve Dijital Yenilik. Ödüller mayıs ayında Londra’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Corpus, metinlerin (text) bilgisayar ortamında çözümlenmesi ile oluşturan, işlenmiş kelime dizinidir. Örneğin, akademik kelime listeleri bu tür bir çözümleme işlemiyle oluşturulmuş listelerdir. İstanbul Şehir Üniversitesi Corpus’u diğerlerinden daha yenilikçi kılan özellik, İngilizce Hazırlık Programı kitapları ve Ortak Derslerde kullanılan kaynaklardaki kelime analizini karşılaştırmalı olarak yapmasıdır.  Bu analiz, İngilizce Hazırlık Programı’nda öğrencilerin Ortak Dersler programında karşılaşacakları kelimelere öncelik vererek öğretim yapmaya olanak tanır.

ŞEHİR Corpus, sadece öğretmenler ve Hazırlık Programı’ndaki ölçmelerde değil, öğrencilerin kendi yazdıkları metinleri analiz etmeye yarayacak şekilde de kullanılabilir.

ŞEHİR Corpus'a buradan ulaşabilirsiniz.