Content Editor

tto_header.jpg

ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi’ne 10 yıllık TÜBİTAK desteği

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ŞEHİR TTO) , TÜBİTAK 1513 – Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı’ndan 10 yıllık hibe desteği kazandı.  Destek sürecinin başlatılması için TÜBİTAK ile ŞEHİR'in de aralarında bulunduğu 10 üniversite arasında sözleşme imzalandı.

TÜBİTAK 1513  Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı, her yıl 1 milyon TL olmak üzere 10 yıl boyunca TTO’ların TÜBİTAK tarafından desteklenmesini içeriyor.

Programın 2013 yılı çağrısına 36 üniversitenin başvuruda bulunduğu açıklandı. Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu, Yürütme Komitesi’nin 2013 yılı değerlendirmelerine göre ŞEHİR, desteklenmeye uygun bulunan iki vakıf üniversitesinden biri oldu.

TÜBİTAK 1513  Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Uygulama Esasları'na göre yapılan değerlendirmelerde, “Kuruluşun TTO deneyim ve yetkinliğinin yeterliliği”,”Proje hedefleri, çıktıları ve başarı ölçütlerinin uygunluğu”,”TTO organizasyon yapısının ve personelin uygunluğu”,”Proje bütçesi ve gider kalemlerinin uygunluğu”,”İş planının uygunluğu” ölçütleri dikkate alınıyor.

TÜBİTAK 1513 desteği ile ŞEHİR TTO, üniversiteler bazında üç yıl içerisinde iki kez devlet desteğine uygun bulunan tek TTO oldu.

İmza töreninden fotoğraflar için tıklayın.