Content Editor

a_kirmizi_header1.png

Türkiye Yazarlar Birliği, 2014 Yılı "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"ni açıkladı. Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulhamit Kırmızı, "Avlonyalı Ferid Paşa - Bir Ömür Devlet" isimli eseriyle, "Biyografi" dalında ödüle layık görüldü.

Doç Dr. Abdulhamit Kırmızı Kimdir?

Öğrenimini Ankara (SBF), Hacettepe ve Boğaziçi Üniversitelerinde tamamladıktan sonra postdoktora için University of London (SOAS)’da bulundu. 2009 yılının son ayında İstanbul Şehir Üniversitesi kadrosuna katılmış olan Kırmızı, Tarih bölümünde tarihyazımı ve son dönem Osmanlı tarihi üzerine dersler veriyor.

Osmanlı tarihinin son yüzyılına yoğunlaşan Abdulhamit Kırmızı ağırlıklı olarak biyografi ve bürokrasi ile ilgileniyor. Kırmızı’nın dört kitabı var: Abdülhamid'in Valileri: Osmanlı Vilayet İdaresi, 1895-1908 (2007), Avlonyalı Süreyya Bey, Osmanlı Sonrası Arnavutluk, 1912-1920 (ed., 2009), Otur Baştan Yaz Beni: Oto/Biyografiye Taze Bakışlar (ed., 2013), Avlonyalı Ferid Paşa: Bir Ömür Devlet (2014).