Content Editor

header.png

ŞEHİR SehSat Takımı'nın CanSat Başarısı

İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin kontrolünde kurulan SehSat Takımı, (American Institute of Aeronautics and Astronautics) Kuruluşu tarafından Burkett Texas’ta düzenlenen CanSat yarışmasında Türkiye’den katılan üniversiteler arasında 2. olurken, dünya genelindeki üniversiteler arasında 14. oldu.

Yarışmanın amacı, öğrencilerin, tasarım aşamasından başlayarak, entegrasyon ve test süreçleri dahil olmak üzere sistemin işleyişi ve görev sonrası özet ve debrief ile tamamlanan karmaşık bir mühendislik projesinin başından sonuna kadarki yaşam döngüsüne dahil olma keyfini tatmalarını sağlamaktır.

ŞEHİR SehSat Takımı, üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katıldığı, teorik ve pratik çalışmaların bir arada yürütüldüğü tasarla-yap-fırlat yarışmasında, üniversitemizde bu sene kurulan İnsansız Hava Aracı Laboratuvarı-UNSLAB çatısı altında, kendi tasarladıkları insansız hava aracı ile üniversitemizi temsil etti.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Kemal Özdemir’in gözetiminde çalışarak üniversitemizi temsil eden takımda bulunan isimler ise şunlar oldu:
Danışman: M. Kemal Özdemir
Takım Lideri: Ahmet Akyol
Sistem: Mehmet Tanagardi
Mekanik: Atif Khojah
Yazılım: Abdulvahap Yiğit
Donanım: M. Suat Morkan
Mühendislik Asistanı: Mir Hassan Mahmud
2015 CanSat Yarışması sonuçları için tıklayın.