Content Editor

header3.png

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 38 yıldan beri düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteciler, sanatçılar, edebiyatçılar, sporcular ve bilim adamları belli oldu. 9 dalda verilen ödüller 11 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Behar, “Bir Mahallenin Doğumu ve Ölümü (1494-2008) - Osmanlı İstanbulu’nda Kasap İlyas Mahallesi” eseriyle “Sedat Simavi Sosyal Bilimler Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

“Bir Mahallenin Doğumu ve Ölümü (1494-2008)” Eseri Hakkında

Bu kitapta sözü edilen Kasap İlyas Mahallesi bugün artık yok. Cem Behar, İstanbul'un en eski mahallesi olan Kasap İlyas'a ait nikâh kayıtları, şer'iye sicilleri ve tahrir-i nüfus belgelerinden yola çıkarak, demografi ve göç ilişkileri bağlamında mahallenin serencamını anlatıyor. 10 yıllık derin bir çalışmanın ürünü olan eser, eski İstanbul mahallelerinin dönüşümünü anlatan bir özet niteliği taşıyor.

Prof. Dr. Cem Behar

Lisans ve Yüksek Lisans çalışmalarını Paris Üniversitesi’nde tamamlayan Cem Behar, aynı zamanda Paris Üniversitesi Demografi Enstitüsü’nden mezun oldu. 1972’de Sorbonne Üniversitesi’nde Ekonomi bölümü’nde doktorasını tamamladı. Paris Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi ve Cambridge Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Behar, şu anda İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapıyor.