Content Editor

header1.png

Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kallek, İstanbul İktisatçılar Derneği’nin bu sene dördüncüsünü verdiği “2014 İslam Ekonomisi Ödülü”ne layık görülmüştür.  Kallek’e ödülü “İslam’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Sempozyumu"nda gerçekleşen ödül töreniyle takdim edildi.

Prof. Dr. Cengiz Kallek Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. TDV İslâm Ansiklopedisi Genel Müdürlüğü’nde telif ve redaksiyon uzmanı olarak çalışırken Mamara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İslâm Hukuku yüksek lisansı ve İktisat Tarihi doktorası yaptı. “İslâm İktisat Düşüncesi Tarihi: Harâc ve Emvâl Kitapları” başlıklı bir kitabı, İngilizce ve Türkçe makaleleri ile TDV İslâm Ansiklopedisi’nde yüz elliyi aşkın maddesi yayımlandı.