Content Editor

mardin.jpg

11. Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu. “Toplum-siyaset-ekonomi” alanında  verilen “Üstün Başarı Ödülü”nün sahibi ŞEHİR Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin oldu.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilen Kadir Has Ödülleri ödül töreninde “Üstün Başarı Ödülü”nü alan İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, din sosyolojisi; siyaset sosyolojisi; tarihsel sosyoloji, Osmanlı İmparatorluğu, Osmanlı dönemi entelektüel tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Prof. Dr. Şerif Mardin, son elli yılda sosyal bilimler alanına yaptığı ulusal ve uluslararası düzeydeki büyük katkıları, kitap ve makalelerinin düşünce tarihi alanına sağladığı büyük katkılar, çalışmalarının çığır açıcı derinliği, genişliği ve uzun soluğu ile olduğu kadar kişiliği ile de akademik çevrede belirleyici olması, bir kuşak akademisyen için rol modeli kabul edilmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

Kadir Has Üniversitesi tarafından, işadamı Kadir Has’ın ismini yaşatmak üzere başlatılan ve 11. kez verilen Kadir Has Ödülleri’nin bu yılki konusu “toplum-siyaset-ekonomi” olarak belirlenmişti.