Content Editor

fon_header.png

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ŞEHİR TTO) 35 Milyon avroluk fona yatırımcı olarak katıldı.

ŞEHİR TTO Erken Aşama Teknolojileri Destekleyecek
Avrupa Yatırım Fonu’nun 30 milyon avroluk yatırımıyla çıktığı çağrıya Diffusion Capital Partners fon grubuyla birlikte 5 milyon avro konularak yapılan proje başvurusunun kazanılmasıyla, ŞEHİR TTO, “Erken Aşama Teknolojilerine” yatırım yapacak toplam 35 milyon avroluk Türkiye’nin ilk Teknoloji Transferi fonunda yatırımcı olarak ortak oldu.

Fon, önümüzdeki 3 yıl içinde tercihen fikri mülkiyet içeren patentli erken aşama teknolojilere yatırım yaparak bu konuda teknoloji sahiplerinin ticarileştirme sürecini hızlandırarak ülkemizde farklılık yaratmayı amaçlıyor.

ŞEHİR TTO Türkiye’nin En iyi Teknolojilerini Arıyor
İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi fon için özel bir program hazırladı. Program, Mayıs 2015 ayından itibaren 3 yıl boyunca www.teknolojiturkiye.com.tr adresinden tüm Türkiye’den başvurular almaya başlayacak. Program, özellikle patentli buluşu olan akademisyenler, teknoloji sahibi büyümek isteyen en çok 5 yıllık KOBİ’ler, yeni kurulan teknoloji startuplarının başvurularına açık olacak.

ŞEHİR TTO programa başvuruları ilk aşama filtreden geçtikten sonra ikinci aşama için yüzyüze görüşecek ve üçüncü aşamaya geçen teknoloji sahiplerini ile yoğun bir “Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı”’na tabi tutacak. Teknik analiz, mentörlük ve yatırıma uygunluk araştırmalarının ardından ilgili proje nosu için “yatırıma uygunluk” raporuyla birlikte fon yönetimine önerilecek.

Haziran ayından itibaren ŞEHİR TTO, programın tanıtılması için Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep gibi şehirlerimizde tanıtım toplantıları düzenleyecek, programlar ofisin resmi twitter adresi olan @sehirtto dan yayımlanacak.

ŞEHİR TTO Hakkında
İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloij Transfer Ofisi, Altunizade Üsküdar’da 2011 yılında kurulmuş olup, bünyesinde patent vekilleri, deneyimli sanayi mentörleri ve alanında uzman personellerden oluşan 8 kişilik ekibe sahiptir. Ofis, 2013 yılından itibaren TÜBİTAK TTO Destek Programı kapsamında 10 yıl boyunca desteklenmeyi kazanmış olup, bünyesindeki Kuluçka Merkezi, incuba.city aracılığı ile Sosyal Girişimcilik ve Teknolojik Girişimcilik Hızlandırıcı Programlarını yürütmektedir.