Content Editor

haber_h.jpg

StudyPortals’ın uluslararası öğrencilerle yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Ankete göre 10 üzerinden 9.5 puan alan İstanbul Şehir Üniversitesi, üstün üniversiteler arasında yer aldı. Bu skora ek olarak ŞEHİR, Türkiye’deki en iyi 3 üniversite arasına girerek, Altın Madalya almaya hak kazandı.

73.000 öğrencinin verdiği geribildirim sonucu belirlenen ankete göre, öğrenci memnuniyetinde en etkili dört faktör aşağıdaki gibi oldu:

1. Üniversitenin yer aldığı şehrin ortamı ve sunduğu olanaklar
  2. Öğretim yaptığı alanlar
  3. Akademik kadro
  4. Uluslararası atmosfer

Sıralamada 10 üzerinden en az 9.5 puan alan üniversiteler üstün, 9 puan alan üniversiteler mükemmel, 8 puan alan üniversiteler ise çok iyi olarak kategorilendirildi. 9.5 puanla Boğaziçi, Anadolu ve İstanbul Şehir Üniversitesi “Üstün Üniversite” olarak değerlendirilirken, İTÜ 10 üzerinden 9 puanla “Mükemmel Üniversite”, ODTÜ ve Bilkent 8 puanla “Çok İyi” kategorisinde yer aldı.

Ankete katılan uluslararası öğrencilerin görüşleri için tıklayın.