Content Editor

KS_4.png

21.12.2015
Yrd. Doç. Dr. Kahraman Şakul, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü / "1915’ten 2015’e, Nedenleri, Sonuçları ve Mirasıyla Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri" / T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Çanakkale 100. Yıl Özel Destek Programı / 01.02.2016 - 01.05.2016 (3 ay)
İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kahraman Şakul, "1915’ten 2015’e, Nedenleri Sonuçları ve Mirasıyla Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri" isimli projesiyle T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Çanakkale 100. Yıl Özel Destek Programı'ndan destek almaya hak kazandı.
Proje kapsamında Çanakkale deniz ve kara savaşları uzun vadeli bir perspektifte incelenerek, neden ve sonuçları analiz edilecek. Proje süresince sergi, panel ve Çanakkale Gezisi aktiviteleri gerçekleştirilecek ve bir adet katalog hazırlanacak. Bu çalışmalar ile Üniversitemizdeki ve İstanbul’daki yabancı öğrencilere hem görsel hem de yazınsal bilgilendirme yapılarak, Çanakkale Savaşı üzerine tarih bilinci oluşturulmaya çalışılacak.