Content Editor

endeks1.png

23.08.2016

ŞEHİR, 2016 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 15. oldu

Türkiye'de ilk kez 2012 yılında, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından hazırlanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nin bu yılki sonuçları TÜBİTAK'da düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.
Bu yıl beşincisi hazırlanan endekste İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye'deki en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversite arasında 15. sırada yer aldı.
Her yıl TÜBİTAK tarafından hazırlanan endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında çeşitli göstergelere göre sıralanmaktadırlar.

2016_gyue_ilk50.png

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralamasının tamamına ulaşmak için tıklayınız.