Content Editor

headerr.png

30.10.2016

ŞEHİR Hukuk bölümü öğrencisi İbrahim Kibar'ın kurucu ortak olduğu Virtuous Triangle Projesi, Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması'nı kazandı

İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk bölümü öğrencisi İbrahim Kibar'ın kurucu ortak olduğu "Project Virtuous Triangle", Avrupa'daki mültecilerin entegrasyonuna destek sağlamak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından gerçekleştirilen ve 2016 yılındaki teması "Entegre Gelecekler" olan Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması'nda ödül alan üç projeden biri oldu.
Kazanan projeler 27 Ekim 2016 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen törenle açıklandı. 36 ülkeden gelen ve 1000'i aşkın başvuru arasından seçilen Virtuous Triangle Projesi, 50.000 € tutarındaki ödülün sahibi oldu.
Project Virtuous Triangle, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk bölümü öğrencisi İbrahim Kibar, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü öğrencisi İbrahim Çıkrıkçıoğlu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü öğrencisi İrem Ergun'un bireysel girişimleriyle kuruldu. ibrahim_kibar2.png
Proje, aynı yaştaki Suriyeli ve Türk ilkokul çocuklarını "yardımcı" olarak belirlenen bir üniversite öğrencisinin denetiminde eşleştiriyor. Türk çocuk, yardımcıdan ders alırken onun da desteği ile Suriyeli çocuğun Türkçesini geliştirmesini sağlıyor. Bu program sayesinde Suriyeli ve Türk çocuklar arkadaş oluyor ve yetişkin yardımcılar değerli gönüllülük tecrübesi kazanıyor. Bu projeye katılan Suriyeli çocukların Türkçe öğrenme ve okula gitme imkanları artarken, Türk çocuklar da yeni şeyler öğrenip entegrasyona şahit olabiliyorlar.
Project Virtuous Triangle ekibi, şu an deney aşamasında olan proje kapsamında Türkiye ve Avrupa'da çeşitli okullar ile ortaklık kurmayı planlıyor.
Project Virtuous Triangle ekibi, bu yılki yarışma çerçevesinde Temmuz ayında Berlin'de düzenlenen mentorluk akademisine katıldı. Ekip, projelerini sosyal yenilikçiler ve mülteci uzmanlarından oluşan ve Brüksel'deki ödül töreninde bulunan jüriye tanıttı. Bundan önce, sosyal yenilik alanında uzmanların mentorluklarıyla fikirlerini geliştirip iş planı oluşturdu.
Yarışmayı kazanan diğer projeler; İspanya'dan katılan, kültürel çeşitliliği ve sanal gerçeklik deneyim paylaşımını destekleyen Machine to be Another ve Almanya'dan katılan, mülteciler ile çalışan bir eğitim ve mobilya üretimi projesi olan CUCULA.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Project Virtuous Triangle web sitesine ulaşmak için tıklayınız.