2017 - 2018 Akademik Yılı Öğrenim Ücreti (TC ve KKTC uyruklu öğrenciler):

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2017-2018 akademik yılında yerleştirilen öğrenciler için öğrenim ücreti; Psikoloji ve Hukuk lisans programlarında KDV dâhil yıllık 38.180 TL, diğer lisans ve hazırlık programlarında KDV dâhil yıllık 34.900 TL, Meslek Yüksekokulu’nun tüm önlisans programları için KDV dâhil yıllık 21.000 TL’dir.

Öğrenim ücretinin tamamı ilk kayıt sırasında ödenebileceği gibi; dönemlik olarak da ödenebilir. Öğrenim ücreti "Bonus, Paraf ve World" markalı kredi kartları kullanılarak yıllık öğrenim ücreti 8 taksit; dönemlik öğrenim ücreti 4 taksit ile ödenebilir. Ayrıca öğrenim ücreti bankalardan eğitim kredisi alınarak da ödenebilir.

Öğrenim ücretinin yıllık peşin veya kredi kartı ile tek çekimde ödenmesi durumunda %5, dönemlik peşin veya kredi kartı ile tek çekimde ödenmesi durumunda %2 peşin ödeme indirimi uygulanmaktadır.

Üniversitenin yurtlarında ücretler oda türlerine göre değişmektedir. Yurt başvuruları, tam burslulara ve İstanbul dışından gelenlere öncelik verilerek kapasite dâhilinde karşılanabilecektir.

Öğrenim ücreti ve yurt ücretleri her yıl Mütevelli Heyet tarafından fiyat ve maliyet artışları dikkate alınarak Haziran ayında açıklanan TÜFE oranından daha yüksek olmamak üzere yeniden belirlenir.

2016 - 2017 Akademik Yılı Öğrenim Ücreti (Uluslararası öğrenciler):

2016-2017 Akademik Yılında Üniversitemize kayıt yaptıracak öğrenciler için lisans ve İngilizce Hazırlık Programı öğrenim ücreti KDV dâhil 13.200 USD'dir.

Öğrenim ücreti sadece, Üniversitemizle Üye İşyeri Sözleşmesi imzalayan bankaların kredi kartlarına ilave taksit kampanyaları ile yıllık ödemede Bonus 8, Paraf 12 ve World 12 taksit, dönemlik ödemede ise Bonus 6, Paraf 8 ve World 8 taksit imkânı ile ödenebilir.

Öğrenim ücretinin yıllık peşin veya kredi kartı ile tek çekimde ödenmesi durumunda %5 peşin ödeme indirimi uygulanmaktadır.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde çeşitli oranlarda burs olanakları da mevcuttur. Uluslararası lisans öğrenci bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.