Content Editor

lisede_bir_ders.png

Lisede Bir Ders

Üniversitelerin eğitim ve araştırma misyonlarının yanı sıra topluma fayda sağlama misyonlarının da olduğu düşüncesinden yola çıkan İstanbul Şehir Üniversitesi, liselere yönelik uzun soluklu bir proje başlattı. Lise müfredatına uygun konularda üniversite öğretim üyeleri ile lise öğrencilerinin buluşturulduğu ‘Lisede Bir Ders’ adlı projeye Türkiye genelindeki liselerden çok sayıda talep geliyor. İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyelerinin kendi alanları ile ilgili hazırladıkları 1 saatlik sunumlarla yaptıkları buluşmalara, öğrenciler kadar öğretmenler de büyük ilgi gösteriyor. Üniversitede bir dersin nasıl işlendiğini görmek açısından lise öğrencilerine güzel bir deneyim yaşatan proje, öğrencilere üniversite öğretim üyeleriyle tanışma fırsatı veriyor.  Çok kısa sürede Türkiye genelindeki 96 liseden çağrı alan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin öğretim üyeleri, davetli oldukları liselerde derslere misafir öğretmen olarak giriyor ve konularını anlatıyorlar.

Ders Listesi:

Öğretim üyelerimizi lisenizde bir ders vermek üzere davet etmek için bizimle temasa geçebilirsiniz:

İstanbul Şehir Üniversitesi
Kurumsal İletişim Birimi