Küresel Yönetim Düşüncesi Seminer Serisi - 1

KONUŞMACI:
Vahap Küçük
LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı

1961 Malatya Doğanşehir doğumlu Vahap Küçük, eğitimini Doğanşehir’de tamamladı. Bir süre Doğanşehir ve Malatya’da ticaretle uğraştı. 1990 yılında İstanbul’a yerleşen Vahap Küçük,Tema Tekstil Pazarlama A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer aldı. Bu süre zarfında Marmara Üniversitesi Stratejik İşletmecilik Yönetimi İhtisas Programını tamamladı. Tema Tekstil, 1988 yılında LC Waikiki için fason üretim yaparak moda perakende sektörüne giriş yaptı. LC Waikiki’yi birçok segmentte piyasa liderliğine taşıyan şirket, 1990 yılında LC Waikiki’nin Türkiye lisans hakkını satın alarak markalaşmaya geçti. 1997’de tüm haklarını satın alarak 2001 yılında bayilik sisteminden perakendeciliğe geçiş yaptı. Böylece şirket tarihinde yeni bir dönem başladı. 2003 yılına kadar, 8 yıl boyunca Tema Tekstil Pazarlama A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdüren Vahap Küçük, bu tarihten sonra perakende şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na geçti. Aynı zamanda, ortaklarının tamamını Küçük Ailesi’nin oluşturduğu Küçükler Holding’in kuruluşunu gerçekleştirdi.
O tarihten bu yana kararlı bir büyüme ivmesi izleyen LC Waikiki, Türkiye’nin küresel marka elçisi olarak dünyaya yayıldı. Bugün ise “İyi Giyinmek Herkesin Hakkı” misyonu ile 45 ülkede, 950’ye yakın mağazası ve yaklaşık 43.200 çalışanı ile global bir Türk markası olarak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Küçük, iş hayatı boyunca, moda perakende sektörü temsil eden kuruluşlarda da önemli roller üstlendi. 2013 yılında Türkiye modern perakende sektörünün güç birliği ile kurulan Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Federasyonu’nun (TAMPF) ilk Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen Küçük, Nisan 2015’e kadar bu görevi yürüttü. Birleşmiş Markalar Derneği’nde (BMD) ise 2012-2014 yılları arasında Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Vahap Küçük, halen LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Taha Holding’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.