2017 - 2018 Akademik Yılı Ek Yerleştirme Kayıtları
25.08.2017
2017 - 2018 Akademik Yılı Lisans ve Önlisans Öğrencileri Ek Yerleştirme Kayıtları

​​Fakülte ve Meslek Yüksekokulu'na kayıtlar, 13 - 19 Eylül 2017 (Hafta sonu hariç) tarihlerinde 09:00 - 17:00 saatleri arasında, Dragos Kampüsü Kayıt Alanında gerekli kayıt belgeleriyle birlikte gerçekleştirilecektir.

Kayıt Yeri
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü
Orhantepe Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 21, Dragos, Kartal

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGE ve FORMLAR

1.   Lise Diplomasının Aslı

Diplomasını henüz almamış öğrenciler, lise diploması yerine "Geçici Mezuniyet Belgesi" teslim etmelidir. Geçici Mezuniyet Belgesi dışında hiçbir belge kabul edilmemektedir.

Yurtdışından alınmış lise diplomaları için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınmış diploma denklik belgesi; İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş ise ek olarak noter tasdikli Türkçe tercümesi gerekmektedir.

2.   ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi ve LYS Sonuç Belgesi

ÖSYS Sınav Sonuç Belgesinin ve Yerleştirme Belgesinin çıktıları ÖSYM'nin web sitesinden (https://sonuc.osym.gov.tr) alınacaktır.

3.   Nüfus Cüzdanı Aslı

Kayıt sırasında fotokopisi alındıktan sonra aslı iade edilecektir.

*Kardeş İndirimi'nden yararlanmak isteyen öğrenciler için, her bir kardeşin nüfus cüzdanı asıllarını teslim etmeleri gerekmektedir.

4.   4 Adet Vesikalık Fotoğraf

Teslim edilecek fotoğraflar son 6 ay içinde çekilmiş olmalı ve fotoğrafların arkasına, öğrencinin ad-soyad bilgilerinin yazılmış olması gerekmektedir.

5.   Sabıka Beyan Formu

Formun çıktısı alınarak doldurulması ve kayıt masasına imzalı bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir. Adliyeden herhangi bir belge alınmasına gerek yoktur. Form için tıklayınız.

6.   Askerlik Beyan Formu

Formun çıktısı alınarak doldurulması ve kayıt masasına imzalı bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir. Askerlik şubesinden herhangi bir beyan formu alınmasına gerek yoktur. Ancak 1996 veya öncesi doğumluların, askerlik durumlarını gösteren belgeyi kayıt sırasında teslim etmeleri gerekmektedir. Form için tıklayınız.

* Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin askerlik durumları, YÖKSİS sistemi aracılığıyla Üniversitemiz tarafından sorgulanmaktadır. Hakkında "askerlik şubesine başvurunuz" kaydı bulunan adaylar, askerlik şubelerine yönlendirilecektir.

7.   Öğrenci Tanıma Formu

Öğrenci tanıma formu; SAP öğrenci portalında yer alan, üniversitemizde öğrenim görülecek süre içerisinde kullanılacak kişisel bilgilerin yer aldığı formdur.

Öğrenci tanıma formunu doldurmak için https://my.sehir.edu.tr/Pages/GetYourPassword.aspx linkini kullanarak, TC kimlik numarası ve doğum tarihi ile birlikte giriş yapmalı ve geçici şifre oluşturulmalıdır. Edinilen şifre ile birlikte http://sap.sehir.edu.tr/ linkini kullanarak SAP öğrenci portalına erişilebilinir.

* Üniversitemize kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerimize kişisel hesap bilgileri tahsis edilmiştir. Geçici şifre oluşturulduktan sonra giriş yapılan alanda öğrenci numarasının, std uzantılı e-mail adresinin ve SAP öğrenci portalına giriş bilgilerinin bulunduğu alana giriş yapılacaktır. Bu bilgiler daha sonra da kullanılacağından mutlaka kayıt edilmesi gerekmektedir.

KAYIT ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER
1.   Öğrenci tanıma formu ile ilgili link web sayfamızda yayınlandığında SAP öğrenci portalına girerek (sap.sehir.edu.tr) Öğrenci Tanıma Formu'nun online olarak doldurulması ve kişisel hesap bilgilerine giriş yaparak şifrelerin güncellenmesi gerekmektedir.

2.   Kayıt için gerekli tüm belgelerin ve formların (Sabıka Beyan Formu ve Askerlik Beyan Formu) eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

KAYIT GÜNÜ YAPILACAKLAR
1.   Kayıt alanında öğrenciler karşılanacak olup, ilgili masaya yönlendireceklerdir.

2.   Öğrenim ücretini yatırmalı ve Mali İşler biriminden tahsilat makbuzu alınmalıdır (Tam Burslu öğrenciler hariç). Ödemelerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

3.   Öğrenci dosyasının kayıt alanı girişinde bulunan masadan alarak, tüm evraklarla birlikte kayıt masasına gelip, işlemler tamamlanmalıdır.

4.   İngilizce programlara yerleşen ve İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi* sunmayan öğrencilerin, kayıt işlemlerini tamamladıkları gün Dil Yeterlilik Sınavı'na girmesi gerekmektedir.

* İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi

Aşağıda belirtilen İngilizce yeterlilik belgesi ve linkte bulunan belgelerden herhangi biri.
TOEFL-IBT: En az 79 (alt bölümlerden alınan puana bakılmaz.)

Sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır.

Dil Yeterlilik sınavı ve Diller Okulu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

5.   Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, öğrenci kimlik kartı ve paso bizzat teslim alınacaktır.

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

• Kayıt tarihleri arasında, kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgelerini teslim etmeyen öğrenciler, Üniversitemize kayıt hakkından vazgeçmiş sayılmaktadır.
  • Kayıt işlemlerini öğrencinin bizzat gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ancak noter onaylı vekâlet vereceği bir kişi de kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.
  • Posta ile gönderilen kayıt belgeleri işleme alınmamaktadır.
  • Belgelerinde eksiklik veya tahrifat olan öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilmektedir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunularak kayıt yaptıran öğrenciler hakkında ise gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.

Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi metinleri aşağıda yer almaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hazırlık eğitimi alacak öğrenciler için Düzey Belirleme Sınavı Altunizade Kampüsü'nde yapılacaktır. Kayıt haftası süresince aşağıdaki saatlerde Dragos Kampüsü'nden Altunizade Kampüsü'ne servis araçları hareket edecektir.

DRAGOS KAMPÜS KALKIŞ