Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan Singapore Economic Review 2017 Konferansı’nda Konuştu
25.08.2017
İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan, Uzakdoğu Asya’nın en prestijli konferanslarından biri olan Singapore Economic Review 2017 Konferansı’na davetli konuşmacı olarak katıldı.
​​​“Küresel Finansal Krizden 10 yıl sonra Para Politikası” başlıklı Monetary Authority of Singapore panelinde konuşan Prof. Dr. Aysan, gelişmekte olan ve yükselen ekonomilerin küresel kriz sonrasındaki durumlarını değerlendirdi. Panelin başkanlığını Monetary Authority of Singapore’dan Peter Wilson yaparken, panelin diğer konuşmacıları Columbia Üniversitesi’inden Takatoshi Ito; Yale Üniversitesi’inden Koichi Hamada; Asya Kalkınma Bankası Enstitüsü’nden Naoyuki Yoshino (ADBI) ve National University of Singapore Lee Kuan Yew School of Public Policy Bölümü’nden Ramkishen Rajan (LKYPP) oldu.

Konferansın açılış konuşmasını Stanford Üniversitesi’nden Edward Lazear (24th Chairman of the Council of Economic Advisers, United States) yaparken konferansa çok sayıda tanınmış akademisyen ve uygulamacı katıldı. Konferansın gala yemeğinde Singapur Maliye Bakanı Heng Swee Keat Singapur ve dünya ekonomik kalkınmasına dair bir konuşma yaptı. Gala yemeğine Singapur’un ve Uzak Doğu’nun önde gelen birçok finans ve şirket temsilcisi de katılma fırsatı buldu.

Singapore Economic Review (SER) Asya’nın en önemli akademi dergileri arasında yer alıyor. Ekonomi ve finans alanlarında uzmanlaşan dergi 1956 yılında Malayan Economic Review adıyla kurulmuş ve kuruluş yılı itibariyle dünyanın alanında en eski dergileri arasında yer almaktadır. Social Sciences Citation Index, EconLit, ISI Web of Knowledge gibi dünyanın önemli endekslerinde taranan SER dergisi 2007 yılından itibaren her iki yılda geniş katılımlı uluslararası bir konferans düzenlenmektedir.

Konferanların önceki katılımcıları arasında Edward Prescott (2004 Nobel Laureate in Economics) ve Joseph Stiglitz (2007 Nobel Laureate in Economics) gibi Nobel ödüllü akademisyenler bulunmaktadır. SER konferanslarına katılmış diğer tanınmış uluslararası akademisyenler arasında şu isimler sayılabilir: Professor Jack Knetsch (Simon Fraser University), Professor Danny Quah (London School of Economics), Professor Richard Smith (University of Cambridge and Managing Editor of the Econometrics Journal), Professor Cheng Hsiao (University of Southern California and former co-editor of Journal of Econometrics), Professor Roberto Serrano (Brown University and Managing Editor of Economics Letters), Robert Stavins (Harvard University and Co-Editor, Review of Environmental Economics and Policy), John Rust (University of Maryland and Associate Editor of Journal of Econometrics), Partha Dasgupta, (University of Cambridge, London), Daniel Houser (George Mason University and Associate Editor of Management Science, Journal of Economic Behavior and Organization; and Co-Editor of Journal of Neuroscience, Psychology and Economics), Ehud Lehrer (Tel Aviv University and Editor of Games and Economic Behavior), Zhao Jinhua (University of Michigan and Co-Editor of Journal of Environmental Economics and Management), Charles Yuji Horioka (Asia Growth Research Institute and Associate Editor, Japanese Economic Review and Co-Editor of International Economic Review), Stephen Turnovsky (University of Washington, Associate Editor of Journal of Public Economic Theory; Macroeconomic Dynamics; and Journal of Human Capital)

Çok sayıda tanınmış iktisatçı ve finansçı akademisyenin katıldığı SER toplantılarına İstanbul Şehir Üniversite’​sinden Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan’ın da davetli konuşmacı olarak çağrılması, Üniversitemizin her zaman hedeflediği yüksek akademik kalitenin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Konferansa dair detaylı bilgilere şu linkten ulaşılabilir: ​http://www.serconf.org/ ​​