ŞEHİR'de "Birlik Seferi" Fotoğraf Sergisi Açıldı
15.07.2017
Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan'ın geçtiğimiz yıl Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde denizden çektiği fotoğrafların sergilendiği "Birlik Seferi" fotoğraf sergisi açıldı.
​İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın geçtiğimiz yıl Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde denizden çektiği fotoğraflardan oluşan "Birlik Seferi" adlı fotoğraf sergisi, kapılarını ziyaretçilere açtı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, miting öncesi yaşanan heyecanı ve coşkuyu konu alıyor. Sergi 14 Ağustos 2017 tarihine kadar İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

“Toplumsal travmaların atlatılmasında birliktelik önemli”

Serginin açılış töreninde konuşan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin neden olduğu toplumsal travmanın aşılması noktasında önemli bir işlevi olduğunu söyledi. Çelikcan, “Sergide yer alan fotoğrafların tümünü Yenikapı Mitingi’ne gitmeye çalışırken deniz üzerinde çektim. Türkiye’nin her kesiminden insanı bir araya getiren bu önemli mitingde çektiğim fotoğraflarda o gün insanların yaşadığı heyecan ve coşku fotoğraf karelerine yansıdı. Bu travmanın etkilerini elbette hemen bir senede aşmamız mümkün değil. Ülkemizi bu tür belalardan ve kazalardan korumak konusunda herkesi çaba göstermeye davet ediyorum. Umarım ülkemiz yaşadığımız karanlık günleri bir daha asla yaşamaz. Bundan sonra yaşayacağımız 15 Temmuzlar da milli birlik duygumuzu daha da güçlendireceğimiz adımlar atacağımız bir döneme vesile olur” dedi.