INVEST ISTANBUL Tarafından Seçilen Girişimciler ŞEHİR TTO'da Eğitimlere Başladı
2.08.2017
23 Ekim 2017 tarihinde Londra'da gerçekleştirilecek Demo Day'de risk sermayesi grupları ve melek yatırımcılarla buluşacak 20 girişimcinin yatırımcı iletişimi eğitimi başladı.
​​​İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde, yenilikçi teknoloji ve yurtdışında ölçeklenebilecek inovasyon içeren girişimleri global düzeyde tanıtarak, değer yaratmayı amacıyla kurulan INVEST ISTANBUL, 1000’in üzerinde girişimci adayı arasından seçilen 20 girişimciyi Londra’da risk sermayesi grupları ve melek yatırımcılarla buluşturacak. 23 Ekim’de gerçekleştirilecek London Demo Day için girişimcilere finansal sunum ve vücut dilini içeren metodolojileri kapsayan yatırımcı iletişimi eğitimi başladı. ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Önder Yılmaz, “Global ağlara ve yatırımcılara ulaşmak için iyi fikir tek başına yeterli değil. Bu nedenle bu görsel iletişim eğitimleri çok önemli” dedi.

6 haftalık hızlandırılmış eğitimin ardından seçilen 20 girişimci, ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi’nde finansal sunum ve vücut dilini içeren görsel iletişim eğitimlerine başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin proje ortağı olduğu; İTÜ Çekirdek, Incuba.city, Girişim Fabrikası, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi ve StartesHub’ın desteklediği INVEST ISTANBUL, her yıl Avrupa’nın bir kentinde Türk girişimcilerle uluslararası yatırımcıları buluşturmayı planlıyor.

“Global ağlara ve yatırımcılara ulaşmak için iyi fikir tek başına yeterli değil”

INVEST ISTANBUL'a başvuru yapanlar; yenilikçi teknoloji ve hizmet modeline sahip girişimciler, KOBİ’ler, akademik girişimciler ve kadın girişimcilerden oluştuğunu anlatan ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Önder Yılmaz; “1000’in üzerinde proje arasından seçilen 20 teknoloji projesi sahibini hem ülkemizden hem yurtdışından tecrübeli eğitmenler ve mentorlarla Londra pazarına hazırlıyoruz. Yurtdışından yatırım bulmak için iyi fikir tek başına yeterli olmuyor. Global ağlara ve yatırımcılara ulaşmak için kendimizi iyi ifade etmek zorundayız. Görsel bir iletişim yapıyor, sunumların İngiltere’deki iş kültürüne yakın olmasını sağlamak üzere girişimcileri vücut dili eğitimlerine tabi tutuyoruz. İlk olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimden girişimcilerimiz son derece memnun kaldı, aldığımız olumlu geri bildirimler de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Tamamen ücretsiz olarak sunduğumuz bu eğitimlerin ardından Londra’daki tüm masrafları da INVEST ISTANBUL olarak biz karşılayacağız” dedi.

Detaylı bilgiye www.investistanbul.eu web sitesinden ve @investistanbul_Twitter adresinden ulaşabilir.