ŞEHİR Tarih Bölümü Öğrencileri Central European University'de Sunum Yaptı
3.11.2017
İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Fatma Aladağ, Muhammed Mazı ve Abdullah Güloğlu, Central European University'nin organize ettiği uluslararası konferansta sunum yaptı.
​​İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Fatma Aladağ, Muhammed Mazı ve Abdullah Güloğlu, Central European University'nin organize ettiği "Tradition and Innovation in Historical Perspectives" adlı konferansta sunum yaptı. Konferansa katılmaya hak kazanan ŞEHİR öğrencileri ile konferans sonrasında birer röportaj da yapıldı.

Tarih Bölümü öğrencilerinden Fatma Aladağ konferansta "Assimilation of Innovation: Ottoman Nizamiye Court System in the 19th century, as a Global Modernization Period in the Local Context" adlı bir sunum yaparak, 19. yüzyıl imparatorluklarının modern devlete dönüşme sürecini "yenilik ve gelenek" ilişkisi açısından global kontekste incelerken; Muhammed Mazı "Rethinking Modernization in the Ottoman Empire and Russia amidst Invention and Reinterpretation of Tradition" başlıklı sunumuyla modernleşme ve batılılaşma kavramlarının ayrımını yaparak, Rus ve Osmanlı modernleşmeleri üzerine yapılan klasik teorileri sorgulayıp bir modernleşme çeşidi olarak muhafazakar modernleşmenin çerçevesini çizmeye çalıştı. Abdullah Güloğlu’nun sunumu ise "Rethinking the Concept of Innovation in the Cases of Printing Press in Germany and the Ottoman Empire in between 1500-1550" başlıklı olup, sunumda matbaaya dayalı kitap kültürünün,  Osmanlı İmparatorluğu-Kutsal Roma İmparatorluğu karşılaştırması nezdinde, neden farklı bir serüven izlediği noktasına değinildi.