Mütevelli Heyet

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği 26/2’inci maddesinde yer alan, “… faaliyet izninin geçici olarak durdurulması süresi boyunca yönetimi üstlenen devlet üniversitesinin rektörü ilgili vakıf yükseköğretim kurumunun geçici mütevelli heyeti başkanı, üniversite yönetim kurulu da geçici mütevelli heyeti sıfatını kazanır” hükmü uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyet aşağıdaki şekilde teşekkül etmiştir:

Mütevelli Heyet Başkanı

Prof. Dr. Erol ÖZVAR

Erol Özvar, iktisat ve iktisat tarihi profesörüdür. 1966 yılında İstanbul doğdu. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans mezuniyetini tamamladı. Aynı üniversitede iktisat tarihi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. Bilimsel çalışmaları genel olarak Orta Doğu’ya ve özel olarak Osmanlı Devleti’ne özgü ekonomik ve mali kurumlardaki değişmeleri ele alır. Erol Özvar’ın Türkçe ve yabancı dillerde yayınlanmış çalışmaları içinde Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması (İstanbul: Kitabevi Yayınları 2004) isimli kitabı, Garanti Bankası’na bağlı Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından 2005 yılında kitap dalında en iyi eser ödülüne layık görüldü. Daha sonra Mehmet Genç ile birlikte Osmanlı bütçelerini yayına hazırladı. Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler (İstanbul: Garanti Bankası Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi 2006) adıyla ve 2 cilt halinde yayınlanan bu eser, 2013 yılında Uluslararası Halil İnalcık Tarih Ödülü’ne layık bulundu. 2009-2012 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nde ve araştırma desteği kazandığı Harvard Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Araştırmaları Programı’nda ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı. Türk Tarih Kurumu’nun bilim kurulu üyeliği yaptı ve Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği’nin idare kurulu üyesidir. Uluslararası iktisat tarihi kurumunun bilim kurulu üyesidir. (Fondazione Istituto Internazionale di Storia Economica F. Datini (İtalya).) Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Erol Özvar evli ve üç çocuk babasıdır.

Mütevelli Heyet Üyeleri

Prof. Dr. Mustafa KURT

Prof. Dr. Mustafa ÇELEN

Prof. Dr. Ömer AKGİRAY

Prof. Dr. Ahmet Şükrü ÖZDEMİR

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Yasemin ÖZKAN

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ş. Güniz KÜÇÜKGÜZEL

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Sebahat DENİZ

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı

Prof. Emre İKİZLER

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Serap HELVACI

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Mustafa ÇELEN

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekan V.

Prof. Dr. Ali KÖSE

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Mustafa KURT

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan V.

Prof. Dr. Nuran CÖMERT

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ömer AKGİRAY

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Mustafa Osman ISIKAN

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekan V.

Prof. Dr. Hasan ERDAL

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Osman Hakan GÜNDÜZ

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Mine Gülden POLAT

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Nail YILMAZ

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Salih PINAR

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Doğan ARGUN

Üye

Prof. Dr. M. Kemal SAYAR

Üye

Prof. Dr. Erişah ARICAN

Üye​

Marmara Üniversitesi Yönetim Kurulu web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.