Rektörlük Ofisi
"Sizleri İstanbul Şehir Üniversitesi’nin arayan, anlayan ve paylaşan mensupları arasına katılmaya ve Dragos Kampüsümüzde sağlıklı, kaliteli ve sosyal bir hayat yaşamaya davet ediyorum."

Prof. Dr. Peyami Çelikcan
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Sevgili Öğrenciler,

İstanbul Şehir Üniversitesi iyiyi, doğruyu, güzeli arayanların; insanı, toplumu, doğayı anlamaya çalışanların ve bu arayış ve​ anlayışın ürünü olan bilgileri tüm insanlıkla paylaşmak isteyenlerin bir araya geldiği uluslararası standartlarda bir araştırma üniversitesidir.

Bizler İstanbul Şehir Üniversitesi mensupları olarak misyonumuzu aramak, anlamak ve paylaşmak olarak tanımlıyoruz. Misyonumuzu tamamlayıcı değerlerimiz içinde özgüven, özgürlük ve özgünlük önemli bir yer tutuyor. Sorumlu, üretken, katılımcı ve evrensel olmaya da öncelik veriyoruz.

İstanbul Şehir Üniversitesi uluslararası bir üniversite kimliğiyle  dünyanın 70 ayrı ülkesinden yüzlerce uluslararası öğrenciye sahip. Bu nedenle, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde öğrenci olmak uluslararası bir topluluğun parçası olmak ve uluslararası bir vizyona sahip olmak demek. İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi olmak güçlü bir akademik kadroyla ülkemizin en gelişmiş kampüslerinden biri olmaya aday olan Dragos Kampüsünde birlikte yaşamak demek.

Biz kampüsümüzde öğrencilerimize sadece uluslararası standartlarda bir eğitim vaad etmiyoruz. Dragos sahil yolunda denizin mavisi, ağacın yeşiliyle kuşatılmış bir kampüs içinde sağlıklı ve kaliteli bir yaşam da vaad ediyoruz.

İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü "sosyal üniversite, sosyal kampüs" yaklaşımıyla inşa edildi. İçinde varolduğu topluma kapılarını açan, kampüs sınırları içine kapanmayan, toplumun her kesimiyle güçlü bir diyalog kurmayı amaç edinen bu yaklaşım ile öğrencilerimizi sosyal sorumlu bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Sizleri de İstanbul Şehir Üniversitesi’nin arayan, anlayan ve paylaşan mensupları arasına katılmaya ve Dragos Kampüsümüzde sağlıklı, kaliteli ve sosyal bir hayat yaşamaya davet ediyorum.

Prof. Dr. Peyami Çelikcan

​​​Prof. Dr. Peyami Çelikcan'ın Özgeçmişi
25.12.1961 tarihinde Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

1988 yılında YÖK Başkanlığı Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve 1990 yılında İletişim Sanatları alanında University of West Florida’dan yüksek lisans derecesini aldı. 1994 yılında ise 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları programını tamamlayarak  sinema-televizyon alanında doktora unvanını kazandı. 1996 yılında doçentlik, 2004 yılında da profesörlük unvanını aldı. Değişik üniversitelerde bölüm başkanı, dekan ve rektör yardımcısı olarak idari görevler üstlenen Çelikcan, son olarak İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

İletişim alanında lisans-yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler veren Çelikcan, uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli kurum ve kuruluşların eğitim programlarında seminerler vermiştir. Filistin Maan Ajansı muhabirlerine "Haber Televizyonculuğu", Türkmenistan, Tacikistan ve Kosova Devlet televizyonları programcılarına "Televizyon Yayıncılığı" ve "Belgesel Yapım" konusunda seminerler vermiş ve atölye çalışmaları düzenlemiştir.

Yetişkin eğitimi konusunda da çeşitli projelerde görev alan Çelikcan, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı adına hazırlanan ve TRT’de yayınlanan Yaygın Çiftçi Eğitimi Projesi (YAYÇEP) eğitim filmlerinin ve UNICEF için hazırlanan Görsel Anne Baba Eğitimi Projesi (UNICEF-GABEP) eğitim filmlerinin bir kısmının yönetmenliğini yapmıştır.

Sinema ve televizyon alanında da çalışmalarını sürdüren Çelikcan, belgesel yönetmeni ve metin yazarı olarak çok sayıda yapım gerçekleştirmiştir. Kültür belgeselleri alanında uzmanlaşan Çelikcan, Türk kültürünün ve tarihinin izlerini takip ederek Orta Asya, Anadolu ve Balkanlar coğrafyasını içine alan belgeseller çekmiştir. Bu çalışmalar içinde 2000 yılında tamamlanan Kazakistan’dan Macaristan’a Erenlerin İzinden adlı 13 bölümlük belgeselin metin yazarlığını ve genel yönetmenliğini üstlenmiştir.

2006 yılında üç bölümlük "Kırgızlar" belgeselinin yönetmenliğini yapan Çelikcan, 2007 yılında 13 bölümlük "Anadolu’n​un Renkleri-Doğum, Düğün, Ölüm" belgeselinin metin yazarlığını ve ortak yönetmenliğini yapmıştır. 2011 yılında itibaren ise Kafkaslar ve Orta Asya’da Demiryolu Tarihi’ni konu alan "Trans-Hazar Demiryolu" (13 Bölüm), "Trans-Sibirya Demiryolu" (13 Bölüm), "Trans-Aral Demiryolu" (13 Bölüm) ve "Trans-Kafkas Demiryolu" (13 Bölüm) belgesellerinde metin yazarı ve ortak yönetmen olarak yer aldı.

Yayıncılık alanında meslek standartlarının ve yeterliliklerinin belirlenmesi amacıyla Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) bünyesinde sürdürülen projelerde proje danışmanı olarak görev alan Çelikcan, Televizyon Program Yönetmeni ve Yönetmen Yardımcısı; Işıkçı ve Işıkçı yardımcısı mesleklerinin meslek standartları ve yeterlilik çalışmalarını yürütmüştür.​
Akademik çalışmalarını medya tarihi, sinema tarihi, popüler müzik ve belgesel sinema alanında sürdüren Çelikcan, bağımlılık alanında da çalışmakta ve konuyla ilgili olarak uluslararası projelerde danışman olarak görev almaktadır. Son olarak ERASMUS+ kapsamında gerçekleştirilen ve dört ülkeden bağımlılıkla mücadele eden STK’ların ortaklığında Yeşilay tarafından yürütülen "Drug Awareness on Adults (DAWAP)" projesinin danışmanlığını yürütmüştür.

Yeşilay Bilim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Çelikcan, International Association for Media and Communication Research (IAMCR), European Network for Cinema and Media Studies (NECS), International Documentary Association (IDA) üyesidir.​​

İdari Kadro

​​​