Teknoloji Transfer Ofisi
ŞEHİR TTO, bilimsel çıktıların artırılması ve bilginin araştırma projeleriyle geliştirilmesi amacıyla çalışır.

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), üniversitede bilimsel çıktıların artırılması ve bilginin araştırma projeleriyle geliştirilmesi amacıyla çalışan farklı odaklara sahip bir birimdir.

ŞEHİR TTO’nun hizmet verdiği başlıca alanlar şunlardır:

• Üniversite-Sanayi-Kamu ortaklığında projelerin yürütülmesi,
  • Bilginin teknolojiye ve uygulamaya dönüştürülmesi,
  • Buluşların patentlenmesi,
  • Buluşların lisanslama ve girişimcilik aracılığıyla topluma ve ekonomiye kazandırılması,
  • Bilginin ticarileştirilmesi,
  • Araştırma projeleri geliştirme,
  • Proje başvuruları ve yönetimi,
  • Girişimcilik sertifika programları ve kuluçka merkezi bünyesindeki girişimcilik faaliyetleri.

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin en genç paydaşlarını üniversite öğrencileri oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin üniversite eğitimleri sırasında aynı çatı altında bulunacağımız süreyi en verimli şekilde değerlendirmeleri için Teknoloji Transfer Ofisi farklı odaklar altında öğrenciler için faydalı hizmetler geliştirdi. ŞEHİR TTO, öğrencilerin fikirlerini nasıl projeye dönüştürebileceklerini, projelerini nasıl kendi işlerine dönüştürebileceklerini ve ofisin bu yolda onlara verdiği destekleri anlatmak için ŞEHİR’in yeni öğrencilerini bekliyor.

Fikirlerin Projelendirilmesi

Sosyal Bilimler ya da Mühendislik fark etmez! Herkes, yaşadığı alandaki güncel problemleri görüp daha iyisi nasıl yapılabilir diye düşünür. Problemleri tanımlamanın ve çözüm yolunu planlamanın adı "projecilik"tir. ŞEHİR TTO var olan fikirlerini ve buluşlarını projeye çevirirken öğrencilere destek verir, öğrenciler nasıl sponsor bulabileceklerini ve teknolojik ya da sosyal girişimciliğe başlayacaklarını öğrenir.

Staj İmkanı

ŞEHİR, öğrencilere ileride hangi işi yapmak istediklerini denemeleri için imkan sağlıyor. ŞEHİR TTO öğrencilere çalışmak istedikleri sektörde çeşitli staj imkanları sağlayarak iyi bir CV’nin yanında, belki de mezun olduktan sonra çalışabilecekleri bir firmanın kapılarını aralıyor.

Destekli Yüksek Lisans Tezleri

ŞEHİR TTO devlet kurumlarıyla işbirliği içinde yüksek lisans öğrencileri için de destekler sunar. TTO, TÜBİTAK ve çeşitli bakanlıkların açtığı  özel  destekleri tanımak, nasıl başvurabileceğini öğrenmek isteyen öğrencileri bekliyor.

Kuluçka Merkezi Firmalarında Çalışma İmkanı

Girişim firmalarına desteklerimizden bir tanesi de lisans ya da yüksek lisans öğrencilerinin bu firmalarda çalışmasını sağlamak. Öğrenciler, yaptığı işi iyi bilenlere ortaklık teklif ederek büyüyen girişim firmalarına ortak bile olabilir.

Girişimcilik: Kuluçka Merkezi’nde Hayaller Gerçeğe Dönüyor

ŞEHİR Kuluçka Merkezi’nde (incuba.city) her yıl düzenlenen sertifikalı girişimcilik eğitimlerine katılabilir, fikirlerinizi geliştirerek merkezimizde bir masa sahibi olarak mentorlerimizin desteği ile kendi sosyal girişiminizi, kendi şirketinizin ilk adımını atabilirsiniz. Projelerinize hibe desteği arayabilir ya da melek yatırımcılarla  buluşabilirsiniz. Yıl boyunca birçok eğitim ve etkinliğe katılmak için web sitemizi takip edebilirsiniz.

Kadro

​ÖNDER YILMAZ​Teknoloji Transfer Ofisi Direktörüonderyilmaz@sehir.edu.tr
​MEHMET ALPATLI​Kuluçka Merkezi Müdürümehmetalpatli@sehir.edu.tr
​AYKUT GÜLALANLAR​Sanayi İlişkileri ve Ticarileştirme Müdürüaykutgulalanlar@sehir.edu.tr