Prof. Dr. Nurullah Ardıç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Oldu
30.08.2019
Üniversitemiz Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Ardıç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atandı.
​​Üniversitemizin kuruluşundan bu yana farklı idari görevler üstlenen Sosyoloji Bölümü akademisyenlerimizden Prof. Dr. Nurullah Ardıç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atandı.

Dekanlık görevini duayen hocamız Prof. Dr. Engin Akarlı'dan devralan Prof. Dr. Nurullah Ardıç'a 29 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşen Üniversite Senatosunda Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve diğer Senato üyeleri tarafından yeni görevinde başarılar dilendi. Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Çelikcan ayrıca bu tarihe kadar Dekanlık görevini sürdüren hocamız Prof. Dr. Engin Akarlı'ya da teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Nurullah Ardıç kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2001 yılında tamamladı. 2009 yılında University of California (UCLA) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden, doktora derecesini aldı. 2002-2007 yılları arasında UCLA’da öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi bünyesine eğitim koordinatörü olarak katıldı. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde farklı idari görevler üstlenen Ardıç; 2013 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör unvanını kazandı. Ardıç'ın iki telif ve iki derleme kitabı ile Journal of Historical Sociology, Journal of Near Eastern Studies, IJMES, Asian Journal of Social Science, İnsan ve Toplum, Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi ve Divan: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi gibi uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.