Edebiyat Seminerleri - 1

KONUŞMACI:
Özlem Karadağ, Dr. Öğretim Üyesi
İstanbul Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Özlem Karadağ İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalından aldığı Lisans (2005), çağdaş tiyatro konulu tezleriyle aldığı Yüksek Lisans (2008) ve Doktora (2013) derecelerinin ardından Tübitak desteği ile Queen Mary University of London, Tiyatro bölümünde doktora sonrası çalışmalarını yapmıştır (2015). 2006'da Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladığı İ.Ü. İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda 2015'ten itibaren Yardımcı Doçent olarak çalışmaya devam etmektedir. Sanat ve Oyunculuk dersleri almış olmasının yanı sıra 2008 yılından beri çeşitli bağımsız tiyatrolarda  çevirmen ve dramaturg olarak görev almıştır; Dot, İkincikat gibi tiyatrolar tarafından sahnelenen birçok çağdaş Britanya oyununu Türkçe'ye çevirmiştir.  2012 yılından itibaren Dramaturg olarak BuluTiyatro ile çalışmakta olan Karadağ Laertes (Chapel Hill) yayınevi tarafından basılacak olan bir Türkiye tiyatrosu antolojisinin editörlerinden biridir.