Edebiyat Seminerleri - 2

KONUŞMACI:
Dr. Öğr. Üyesi F. Zeynep Bilge
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi F. Zeynep Bilge 1990-1993 yılları arasında İ.Ü Devlet Konservatuvarında yarı zamanlı şan eğitimi aldıktan sonra İ.Ü. İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında lisans (1999) ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2008 yılında “An Alternative Mode of Communication: Songs and Singing in Shakespeare’s Tragedies” başlıklı teziyle doktora eğitimini başarıyla tamamladı. 2012 yılında Cardiff Üniversitesinde Shakespeare’in Fırtına oyununun opera uyarlamaları üzerine doktora sonrası araştırması yürüttü. Aralarında Dracula’nın da olduğu çeşitli on dokuzuncu yüzyıl romanlarının çevirmenliğini de yapan ve halen MSGSÜ Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde görev yapmakta olan Bilge’nin temel uzmanlık alanı Shakespeare uyarlamaları ve edebiyat-müzik ilişkisidir.