İngiliz Dili ve Edebiyatı Meslek Konuşmaları - 1
YER : AB5 - 5302

​​​​​Konuşmacı

​Can Kantarcı

Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. Fulbright bursuyla gittiği University of Missouri-Columbia’da yüksek lisansını “Amerikan kasabası ve grotesk” üzerine yazdığı tezle bitirdi. Nick Hornby, Jack Kerouac, Alan Moore, Philip Roth, Hubert Selby Jr. gibi yazarların eserlerinden yaptığı çeviriler Ayrıntı, Everest, İthaki, Sel gibi yayınevlerinden yayımlandı. Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi üzerine yazarla ortak bir çalışmayla gerçekleştirdiği Hatıraların Masumiyeti adlı kitap YKY’den yayımlandı. Yazdığı ilk uzun metraj film senaryosundan çekilen Son Çıkış, dünya prömiyerini Tokyo Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yaptı. Beş yılı aşkın bir zamandır İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin tam zamanlı editörlüğünü yapıyor.