LEADING WOMEN TALKS

İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

KONUŞMACI:
Buket UZUNER
Romancı, hikâyeci ve gezi yazarı. Çevre bilimci. Feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu.
Hacettepe Üniversitesi, Bergen Üniversitesi, Michigan Üniversitesinde biyoloji ve çevrebilim eğitimi aldı. Tampere Teknik Üniversitesi ve ODTÜ’de araştırmacı olarak çalıştı, ders anlattı.
Romanları 10 dile çevrilen Buket Uzuner 1996 yılında Iowa Üniversitesi’nin onur üyesi olmuş, 2004 yılında da ODTÜ Senatosu tarafından takdir belgesiyle onurlandırılmıştır. Yazar, 2016 yılında Ankara Üniversitesi ve Ankara Öykü Günleri Derneğince verilen Öykü Onur Ödülünü almıştır.
Buket Uzuner, Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. kuruluş yılında Türkiye üniversiteleri, basını, meslek kuruluşları ve 81 ilin valiliklerinden oluşturulan jürinin oylarıyla Cumhuriyetin 75 Başarılı Kadını’ndan biri olarak seçilmiştir.
İklim değişikliği, çevre sorunlarını ele aldığı ve Türk mitolojisinden fantastik ögeler kullandığı Tabiat Dörtlemesi romanları "Su", "Toprak", "Hava" ve "Ateş" yayınlanmaya devam etmektedir.
Yazar, ilk Osmanlı feminist kadınlarından Zeynep Hanım kitabına önsöz hazırlamıştır. Kuzey Sahra Afrikası, Kuzey Amerika, Avrupa’da uzun tren yolculukları yapan Buket Uzuner 2017’de ilk çocuk kitabını yazmıştır.

​​​​​​