MODERN TÜRKİYE ÇALIŞMALARI LİSANSÜSTÜ KONGRESİ
Modern Türkiye Çalışmaları Lisansüstü Kongresi, genç akademisyenleri Türkiye'nin siyasi, sosyal ve kültürel hayatını şekillendiren meseleleri disiplinlerarası bir perspektiften tartışmaya davet ediyor.
Tarih:
19.04.2019 09:00
Saat:
YER : Dragos Kampüsü
​​​
Modern Türkiye Çalışmaları Lisansüstü Kongresi
19 - 20 - 21 Nisan 2019

Lisans son sınıf ve lisansüstü (yüksek lisans & doktora) öğrencilerine yönelik kongrenin temel amacı, son iki yüzyılda Türkiye'nin yaşadığı sosyal, siyasal, tarihsel, dini, ekonomik ve kültürel modernleşme sürecini analiz etmek ve gelecekte bu alanda çalışma yapmayı düşünen genç akademisyenler için bir platform oluşturmak ile işbirliği imkânı sağlamaktır.

Kongre, Türkiye ve yakın coğrafyasında son iki yüzyılda meydana gelen siyasi, sosyal, tarihsel, ekonomik, dini ve sanatsal değişim ve dönüşümleri mercek altına alarak incelemeyi amaçlamaktadır.

Kongrenin odaklandığı konular şunlardır: siyasal sistemler, dış politika, sosyoloji, tarih, psikoloji, uluslararası ilişkiler, göç, özgürlükler, kimlik, inanç grupları, sivil itaatsizlik, askeri müdahale, savunma, edebiyat, felsefe ve hukuk. Modern Türkiye çalışmalarının çeşitli konuları hakkında bildiri ve panel önerileri de kabul edilecektir.

Kongre, İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi, Tarih Vakfı ve İstanbul Şehir Üniversitesi Interdisciplinary Kulübü'nün katkılarıyla, 19-20-21 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi 15 Şubat 2019 olan kongrenin sunumları Türkçe ve İngilizce yapılacaktır.

ÖNEMLİ TARİHLER

Ayşe Gün Soysal, Boğaziçi Üniversitesi
Muzaffer Şenel, İstanbul Şehir Üniversitesi

BAŞVURU / BİLDİRİ ÖZETİ GÖNDERİMİ
Kongreye başvurmak ve bildiri özetlerinizi göndermek için buraya tıklayarak başvuru formumuzu doldurunuz.

KATILIM ÜCRETİ
Kongreye katılım ücreti 100 TL'dir. Katılım ücreti, kongreye kabul edildikten sonra ödenmelidir.

SEYAHAT ve KONAKLAMA
  • Vize işlemleri ile ilgili detaylı bilgi almak için buraya​ tıklayınız.
  • e-Vize hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.
  • Vize mektubu talepleriniz için İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi'nden Bekir Turan ile e-posta yoluyla (bekirturan@std.sehir.edu.tr) irtibata geçebilirsiniz.
  • Konaklama desteği sağlanmayacaktır. Konaklama ihtiyaçları, katılımcının kendisi tarafından karşılanacaktır. İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsündeki üniversite yurtlarından yararlanmak isteyen katılımcılar yurtlar@sehir.edu.tr adresine e-posta gönderebilirler.

KAMPÜSE ULAŞIM
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsüne ulaşımla ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız.

İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi
Adres: Orhantepe Mah. Turgut Özal Bulvarı No: 21, 34865 Dragos, Kartal/İstanbul