4. Modern Türkiye Çalışmaları Lisansüstü Kongresi
4. Modern Türkiye Çalışmaları Lisansüstü Kongresi, genç akademisyenleri Türkiye'nin siyasi, sosyal ve kültürel hayatını şekillendiren meseleleri disiplinlerarası bir perspektiften tartışmaya davet ediyor.
Tarih:
16.04.2020 09:00
Saat:
YER : Dragos Kampüs
COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere uygun olarak Üniversitemiz Senatosunca alınan karar gereğince Üniversitemizdeki etkinlikler yeni bir duyuruya kadar iptal edilmiştir. Bu kapsamda 4. Modern Türkiye Çalışmaları Kongresi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni tarih belirlendiğinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

​​​​4. MODERN TÜRKİYE ÇALIŞMALARI LİSANSÜSTÜ KONGRESİ
16-17 Nisan 2020

Lisans son sınıf ve lisansüstü (yüksek lisans & doktora) öğrencilerine yönelik kongrenin temel amacı, son iki yüzyılda Türkiye'nin yaşadığı sosyal, siyasal, tarihsel, dini, ekonomik ve kültürel modernleşme sürecini analiz etmek ve gelecekte bu alanda çalışma yapmayı düşünen genç akademisyenler için bir platform oluşturmak ile iş birliği imkânı sağlamaktır.

Kongre, Türkiye ve yakın coğrafyasında son iki yüzyılda meydana gelen siyasi, sosyal, tarihsel, ekonomik, dini ve sanatsal değişim ve dönüşümleri mercek altına alarak incelemeyi amaçlamaktadır.

Kongrenin odaklandığı konular: siyasal sistemler, dış politika, sosyoloji, tarih, psikoloji, uluslararası ilişkiler, göç, özgürlükler, kimlik, inanç grupları, sivil itaatsizlik, askeri müdahale, savunma, edebiyat, felsefe ve hukuk. Modern Türkiye Çalışmaları’nın çeşitli konuları hakkında bildiri ve panel önerileri de kabul edilecektir.

Kongre, İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi ve Tarih Vakfı iş birliğiyle 16-17 Nisan 2020 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi 18 Mart 2020 olan kongrenin sunumları Türkçe ve İngilizce'dir.

ÖNEMLİ TARİHLER
Son Başvuru Tarihi: 18 Mart 2020
Kabul Edilen Bildirilerin Açıklanması: 20 Mart 2020
Kayıt Tarihi: 20 Mart - 1 Nisan 2020
Kongre Programının İlanı: 5 Nisan 2020
Kongre: 16 - 17 Nisan 2020

​BAŞVURU
​Kongreye başvurmak için buraya tıklayınız.

ÜCRET
Kongreye katılım ücreti 100 TL'dir. Kongreye kabul edildikten sonra ödenmelidir.

AKADEMİK KURUL
Mehmet Ö. Alkan, İstanbul Üniversitesi
Y. Doğan Çetinkaya, İstanbul Üniversitesi
Gökhan Çetinsaya, İstanbul Şehir Üniversitesi
Nurşen Gürboğa, Marmara Üniversitesi
Ebru Kayaalp, İstanbul Şehir Üniversitesi
Ferhat Kentel, İstanbul Şehir Üniversitesi
Abdulhamit Kırmızı, İstanbul Şehir Üniversitesi
Ayşe Gün Soysal, Boğaziçi Üniversitesi
Muzaffer Şenel, İstanbul Şehir Üniversitesi

SEYAHAT ve KONAKLAMA
​Vize Bilgilendirmesi:
Vize prosedürünü öğrenmek için buraya tıklayınız
E-vize hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız.
Vize mektubu talepleriniz için Bekir Turan ile e-posta yoluyla (bekirturan@std.sehir.edu.tr) irtibata geçebilirsiniz.
Konaklama:
Konaklama desteği sağlanmayacaktır. Katılımcıların konaklamalarını kendileri tarafından karşılanması beklenmektedir. İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsündeki üniversite yurtlarından yararlanmak isteyen katılımcılar yurtlar@sehir.edu.tr adresine e-posta gönderebilirler.

KONGRE MEKANI
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü
Kampüse ulaşımla ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız​.

İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi
Orhantepe Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı No: 21, 34865, Dragos / Kartal / İstanbul
Tel: +90 444 4 034 / 9343

​​​