Bir Yönetim Modeli: Sinan ve Süleymaniye Eğitimi
​​BİR YÖNETİM MODELİ: SİNAN VE SÜLEYMANİYE EĞİTİMİ​
Kurum Kültürü, Kurumsal İletişim, Proje Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetiminin
Bir Medeniyet Modeli Merkezinde Analizi

Süleymaniye, sadece mimari ve sanatsal açıdan öne çıkan bir eser değildir. Bir şehircilik, kültür ve yönetim modelidir. Hepsinin üzerinde bir dünya tasavvuru, bir medeniyet genidir.Bu gen; içerisinde güçlü bir kültür inşa etmenin, kurumsallaşmanın ve yönetim psikolojisinin şifrelerini taşımaktadır. Bu program, bu şifreleri analiz etmek iddiasıyla ortaya konulmuş alanında ilk ve öncü olan bir eğitim modelidir.

YÖNTEM

Bu program, Mimar Sinan ve Süleymaniye Külliyesi, medeniyet mirasımızdaki biri insan diğeri kurum olan, birbirine bağlı iki modelin, yönetim ve psikoloji çerçevesinden yorumlanmasıdır.
Kendi öykümüzden, tarihi derinliğimizden yola çıkarak, psikoloji ve yönetim disiplinlerini bir modelin bütünlüğünde okumak bu yöntemin oluşturduğu farktır. Bu okuyuşu günümüze taşıyarak yeni bir bakış, farkındalık ve duyarlılık oluşumuna katkı yapmak ise bu eğitim yönteminin amacıdır.
Programın diğer amacı da programa katılacak olan yöneticilerin, tarih ve sanat konularında farkındalık oluşturmalarına katkı sağlamak, tarihi derinliğimizi yönetim dünyamıza taşımalarına yardımcı olmaktır.
Program görsel malzeme ile desteklenmiş, aktif katılıma dayalı seminer programı ve aktarılan bilgilerin Süleymaniye Külliyesi gezilerek kendi mekânında gözlenmesine dayanmaktadır.
Programda Sinan’ın kişiliğinden ve onu dünyaya armağan eden Osmanlı kurumlarından, günümüz yönetim uygulamalarına katkı sağlayacak bilgiler; insan kaynakları yönetimi, yönetici yetiştirme programı, motivasyon, kurum içi eğitim gibi alanlarda yapılan çıkarım ve yorumlar ile aktarılmaktadır. Süleymaniye Külliyesi ise proje yönetimi, kurum içi iletişim ve kurum kültürü esas alınarak çözümlenmektedir.
Sinan ve Süleymaniye’ye ilişkin, yönetsel ve psikolojik çözümlemelerle kurumsal yönetiminde bize yol gösterecek uygulanabilir, bilgi, ilke ve yöntemlere ulaşılmaktadır.

SAĞLAYACAĞI KURUMSAL FAYDA

• ​Kurum içinde ortak yönetim değerlerinin oluşumuna destek sağlamak,
  • Kurum çalışanlarının ortak bir amaç ve dil birliği oluşturmalarına rehberlik etmek,
  • Çalışanların bilgi ve farkındalık düzeylerini geliştirerek yönetim kalitesinin yükselmesine katkı sağlamak,
  • Çalışanların kurumsal bağlılıklarını beslemek,
  • Katılımcıların medeniyet algılarını genişleterek kendilerine olan saygılarını güçlendirmek,
  • Kişilerin motivasyonlarını yüksek tutmalarına yardımcı olmak.

EĞİTMEN

Dr. İbrahim Zeyd Gerçik
Özgeçmiş için tıklayınız​.

EĞİTİM TARİHİ

29 Şubat 2020

EĞİTİM SAATİ

10.00 - 16.30
(2 saat teorik eğitim + Öğle yemeği + 3 saat Süleymaniye Külliyesi çevresinde uygulamalı eğitim)

EĞİTİM YERİ

Bilim ve Sanat Vakfı (Teorik eğitim)
Süleymaniye Külliyesi (Uygulamalı eğitim)

ÜCRET

400 TL (Öğle yemeği dahil)

ÖDEME

Kurs ücretini; Paraf, Bonus ve World kredi kartlarını kullanarak taksitli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Kartınıza uygulanacak taksit sayısını öğrenmek için maliisler@sehir.edu.tr​ adresinden Üniversitemiz Mali İşler birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

Ödemenizi havale/EFT yoluyla yapmak istiyorsanız Üniversitemize ait banka hesap bilgileri aşağıdaki gibidir.
​Hesap adı
​İstanbul Şehir Üniversitesi
​Banka adı
​Halkbank
​Şube adı ve kodu
​İstanbul Şehir Üniversitesi Uydu Şubesi (1688)
​Hesap no
​10100002
​IBAN
​TR50 0001 2001 6880 0010 1000 02
Açıklama kısmına adınızı ve soyadınızı, TC Kimlik Numaranızı ve "Süleymaniye Eğitimi Ödemesi" ibaresini yazmanızı rica ederiz.​​

BAŞVURU FORMU

Başvuru Formu​ için tıkl​ayınız.
(Kontenjan 30 kişidir.)

DETAYLI BİLGİ