Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi

​​​​​​​EĞİTİMİN AMACI

Bu eğitimde katılımcılar çocuk merkezli oyun terapisinin prensipleri ve uygulaması hakkında bilgi edineceklerdir. Bu eğitim terapist yetiştirme eğitimi değildir. Uygulama ve terapötik beceri edinme eğitimidir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Çocuk merkezli oyun terapisinin prensipleri ve hedefleri
  • İlişkinin Gücü: Güven ve kabul ortamını yaratmak
  • Oyun odasının özellikleri ve çocuğun kendini ortaya koymasını sağlayacak oyuncakların seçimi
  • Terapi becerileri: Yapılandırma, empatik dinleme, hayali oyuna girme ve sınır koyma
  • Terapide meydan okuyucu süreçler: sessiz çocuk, saldırgan çocuk, odaya girmek istemeyen çocuk, oyuncakları evine götürmek isteyen çocuk, vb.
  • Çocuk merkezli oyun temalarının tanımlanması ve yorumlanması, çocuk merkezli oyun terapisi aşamaları, ilerleme ve terminasyon, zor sorun alanları ile çalışma şekilleri hakkında bilgi verilir. (Çocuk merkezli oyun terapisi uygulamaları katılımcılarla beraber belirlenecektir.)

EĞİTİMİN İŞLEYİŞİ

Çocuk merkezli oyun terapisi bilgi paylaşımı, video gösterimi (bazıları İngilizce içerikli videolar), role play canlandırma, geri bildirim.

Uygulayıcı sertifikasının alınabilmesi için katılımcıların; yazılı sınavı, 30 dakikalık video çekim seansını ve süpervizyonlarını tamamlamaları gerekmektedir. 100 puan üzerinden 70 puan alan katılımcılar başarılı sayılacak ve uygulayıcı belgesini almaya hak kazanacaklardır. Sınav sonucu başarılı olarak değerlendirilmeyenler için 2 defa olmak üzere tekrar sınav açılacaktır.

EĞİTİM SONU KAZANIMLARI

• ​Çocuk merkezli oyun terapisinin metodolojisini, 8 prensibini anlamak ve benimsemek.
  • Çocuk merkezli oyun terapisinin 4 becerisine hakim olmak ve uygulama becerisi kazanmak.
  • Çocuk merkezli oyun terapisini zor vakalara uygulamaya hazır hale gelmek.

KİMLER KATILABİLİR

Çocuk Psikiyatristleri, Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Aile Terapistleri, Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikiyatri Hemşiresi, ilgili bölümlerin 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri, Yüksek Lisans Öğrencileri.

EĞİTMEN

Emre Sipahioğlu
Özgeçmiş için tıklayınız​.

EĞİTİM TARİHLERİ & SAATLERİ

11 - 12 Nisan 2020, Cumartesi-Pazar / 09.30 - 17.30
18 - 19 Nisan 2020, Cumartesi-Pazar / 09.30 - 17.30
4 gün, toplam 32 saat (Süpervizyon tarihleri katılımcılarla beraber ayrıca belirlenecektir.)

EĞİTİM YERİ

İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü
Kampüse ulaşım hakkında bilgi almak için tıklayınız.

ÜCRET

1200 TL

ÖDEME

Kurs ücretini; Paraf, Bonus ve World kredi kartlarını kullanarak taksitli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Kartınıza uygulanacak taksit sayısını öğrenmek için maliisler@sehir.edu.tr​ adresinden Üniversitemiz Mali İşler birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

Ödemenizi havale/EFT yoluyla yapmak istiyorsanız Üniversitemize ait banka hesap bilgileri aşağıdaki gibidir.
​Hesap adı
​İstanbul Şehir Üniversitesi
​Banka adı
​Halkbank
​Şube adı ve kodu
​İstanbul Şehir Üniversitesi Uydu Şubesi (1688)
​Hesap no
​10100002
​IBAN
​TR50 0001 2001 6880 0010 1000 02
Açıklama kısmına adınızı ve soyadınızı, TC Kimlik Numaranızı ve "Oyun Terapisi Eğitimi Ödemesi" ibaresini yazmanızı rica ederiz.

BAŞVURU FORMU

Başvuru Formu için tıklayınız.

DETAYLI BİLGİ

444 4 034 - 9872