Türkiye'de Sesli Filme Geçiş
1.02.2017
ŞEHİR Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Özyılmaz'ın "Türkiye’de Sesli Filme Geçiş" projesine British Academy desteği

​İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Özyılmaz'ın "Türkiye’de Sesli Filme Geçiş" başlıklı projesi, British Academy Newton Fund Mobility Grant Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

British Academy’nin sağladığı bu fon ile Yrd. Doç. Dr. Özge Özyılmaz, "British Silent Cinema and Transition to Sound" projesinin ortaklarından Stirling Üniversitesi’ne gidecek ve oradaki araştırmacılarla deneyimlerini paylaşarak, bir seminer verecek. Yine fon kapsamında Stirling Üniversitesi Medya, Kültür ve İletişim Bölümü öğretim üyelerinden Sarah Neely’nin katılımıyla İstanbul Şehir Üniversitesi’nde tarihsel sinema çalışmaları metodolojisi ve araçları ile ilgili bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Newton Mobility Grant Programı, uluslararası araştırmacılarla Britanya’daki araştırmacıların ortak araştırma projeleri çerçevesindeki işbirliklerini desteklemektedir. Fon hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.