2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanıyla Geçiş (Ek-1 Madde) Başvuruları
27.07.2018
Başvuru Tarihleri: 1 - 15 Ağustos 2018
Sonuçların İnternette Duyurulması: 29 Ağustos 2018
Kayıt Tarihleri: 3 - 7 Eylül 2018

Başvuru için gerekli belgeler:
1) Başvuru Formu
Eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekir. Başvuru Fo​rmu için tıklayınız. ​
2) Nüfus Cüzdanı aslı
Fotokopisi alındıktan sonra aslı iade edilecektir.
3) Öğrenci Belgesi
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir belge. Öğrenci belgelerinde adayın disiplin durumu ile ilgili bilgi bulunması gerekmektedir. Bulunmuyorsa, adayın disiplin durumunu belirtir belge ek olarak sunulmalıdır.
4) Öğrencilerin daha önce Ek-1 Madde kapsamında geçiş yapmadığını gösteren mevcut üniversiteden alınmış belge
5) Transkript (Hazırlık öğrencileri hariç)
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi.
6) Hazırlıkta okuyan öğrencilerin kayıtlı oldukları üniversitede Hazırlıkta gördüğü dönem sayısını belirten resmi yazı
7) Sınav Sonuç Belgesi ve Yerleşme Belgesi
ÖSYS Sonuç belgesi (ayrıntılı puan dökümü) ve Yerleşme belgesi
8) İngilizce Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için)
Aşağıda belirtilen İngilizce yeterlilik belgelerinden herhangi biri.
Sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır.
TOEFL IBT: 79 (no requirement for the band scores)
Cambridge ESOL: FCE-A
Cambridge BEC: Vantage_B
Cambridge BULATS: 70
TOEIC: Reading & Listening min. 735 and Writing & Speaking min. 160
SAT Read & Writing: 550
ACT Read & Writing: 22
U Michigan: ECCE-C - 650 - Low Pass
GRE Verbal: 450 (old system) - 150 (new system)
CEF: B2
PTE Academic: 55
Yukarıda adı geçen belgelere sahip olmayan ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran öğrencilerin üniversitemiz Diller Okulu tarafından yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavına girip başarılı olması gerekmektedir.

Adayların yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte ilan edilen tarihler arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve İngilizce Yeterlilik Sınavı (STEP) Takvimi:
Düzey Belirleme Sınavı (DBS): 16 Ağustos 2018, Perşembe / Saat: 11.00 / Yer: Dragos Kampüs
İngilizce Yeterlilik Sınavı (STEP) - Yazılı Sınav: 16 Ağustos 2018, Perşembe / Saat: 14.00 / Yer: Dragos Kampüs
İngilizce Yeterlilik Sınavı (STEP) - Sözlü Sınav: 17 Ağustos 2018, Cuma / Saat: 11.00 / Yer: Dragos Kampüs
​ÖNEMLİ: STEP sınavına sadece DBS'den belli bir puanın üzerinde alan öğrenciler girebilecektir. STEP sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin sınav ücreti olarak Mali İşler Direktörlüğüne 16 Ağustos 2018, Perşembe günü 450 TL yatırmaları gerekmektedir.

İslami İlimler programına başvuruda bulunan öğrenciler; Arapça Düzey Belirleme Sınavından 80, YDS'den 70 puan şartını sağlamak durumundadır.
Arapça Yeterlilik Sınavı: 17 Ağustos 2018, Cuma / Saat: 14:00 / Yer: Dragos Kampüsü

NOT: Hukuk Fakültesi için 2015, 2016 ve 2017 yıllarında ÖSYM sınavına giren ve üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin başvuruları kabul edilecektir. Diğer yıllarda üniversiteye kayıt olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru Adresi & İletişim Bilgileri:
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü
Öğrenci Akademik İşler Direktörlüğü
Orhantepe Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 21, 34865 Dragos, Kartal/İstanbul
Tel: 44 44 0 34 (Türkiye'nin her yerinden ve tüm operatörlerden kod numarası çevirmeden arayınız.)
Faks: 0216 474 53 53