7143 Sayılı Öğrenci Affı Hakkında
28.05.2018
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa 7143 sayılı kanunla eklenen geçici 78. madde gereğince af kanunundan yararlanmak isteyen öğrencilerin dikkatine!
​​​​18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa 7143 sayılı kanunla eklenen geçici 78. madde gereğince af kanunundan yararlanmak isteyen öğrencilerimizin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içerisinde dilekçe örneğini doldurarak Üniversitemiz Öğrenci Akademik İşler Direktörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan uygulamaya ilişkin usul ve esaslar için buraya tıklayınız.​

"GEÇİCİ MADDE 78 - Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.
​Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır.
Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim kurumlarının senatolarının da uygun görmesi halinde, senatolar tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ikamet ettikleri ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilirler.
Bu maddeden yararlanıp bir yükseköğretim kurumunda öğrenci statüsü kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilirler. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir…"

Başvuru için gerekli belgeler:
2) Nüfus cüzdan fotokopisi
3) Lise diploması
4) 4 adet fotoğraf
5) ÖSYM yerleştirme belgesi
6) ÖSYM ayrıntılı puan dökümü
7) Terör suçundan ceza almadığına dair savcılık belgesi
8) Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
9) Önlisans diploması (DGS sonucu yerleşip kaydı silinen öğrencilerden lise diplomasına ek olarak önlisans diplomasının aslı kayıt sırasında mutlaka ibraz edilmelidir)