Spor Etkinlikleri - Stüdyo Dersleri / Sports Activities - Studio Classes
7.03.2019
2018-2019 Akademik Dönemi Stüdyo Dersleri  11 Mart 2019  /  5 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

​​​

Değerli ŞEHİR’liler,

2018-2019 Akademik Dönemi Stüdyo Dersleri  11 Mart 2019  /  5 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Dersler, ŞEHİR öğrencileri, mezunları, ve çalışanlarına açıktır.

Kayıtlarınızı 4 Mart tarihinden 8 Mart 2019 tarihine kadar, 12.00- 14.00 saatleri arasında Öğrenci Merkezi giriş katta yer alan Spor Merkezi içinde bulunan Spor Etkinlikleri Ofisi'ne şahsen gelerek yaptırabilirsiniz.

•             Her branştaki stüdyo derslerinin süresi 8 haftadır.

•             Birden fazla derse katılım kabul edilir.

•             Derslerin açılabilmesi için branş türüne göre en az 10 katılımcı kayıt yaptırmış olmalıdır.

•             Belirlenen ders kontenjanlarından fazla kayıt alınmamaktadır, erken kayıt yaptırmanız önerilir.

•             Resmi tatil günlerinde dersler yapılmaz, 8 haftalık sürenin sonuna eklenerek telafisi yapılır.

•             Stüdyo dersleri Spor Merkezi içerisindeki stüdyo da yapılacaktır.

•             Stüdyo derslerinin yapılabilmesi için, ilgili ders saatinde minimum 2 katılımcının hazır bulunması gereklidir. Belirtilen katılımcı sayısı olmadığı takdirde dersin yapılıp yapılmaması konusunda inisiyatif ders eğitmenindedir.

•             Stüdyo derslerinde uygun spor kıyafetleri ve ter havlusu bulundurmak zorunludur.

•             Stüdyo derslerine üniversite dışından katılımcı kabul edilmez.

•             Mail ortamından rezervasyon ve kayıt kesinlikle yapılmamaktadır.

•             Katılımcıların her ders öncesinde, öğrenci/çalışan kimliklerini eğitmenlere göstermeleri ve imza atmaları zorunludur.

•             Stüdyo dersleri ile ilgili sorularınız için Spor Etkinlikleri Ofisi'nden bilgi alabilirsiniz.

Stüdyo Dersleri ve İçerikleri

CRUNCH:

Sadece karın ve bel bölgesindeki kas gruplarının çalışmasını hedefleyen hareketlerden oluşan, normalde 1 saat süren bir egzersizle harcayacağınız kalori miktarını, yoğun bir ABS egzersizi ile 30 dakika gibi kısa bir sürede harcayabilirsiniz.

Pazartesi / Çarşamba : 13.00 – 13.30

Katılımcı: 20 Kişi

PILATES:

Eklem ve kemikleri hayat boyu korumak için kas güçlendiren, esneten ve özellikle içsel karın kaslarının kuvvetlendirilmesi esasına dayanan bir egzersizdir. Çeşitli pilates aparatları ile yapılır.

Pazartesi / Çarşamba  : 12.00 -12.45

Katılımcı: 20 kişi

ZUMBA:

Zumba egzersizleri, hızlı ve yavaş ritimli müziklerle direnç çalışmalarından oluşur. Zumba, dans ve aerobik figürlerini içerir.

Salı / Perşembe : 17.45 - 18.45

Katılımcı: 15 kişi

TAE-BO:

Savunma haraketleri içeren,ancak karşılıklı temas içermeyen bir aerobic çalışması olan tae-bo , takip edilmesi kolay, dinamik yumruk ve tekmelerle çok iyi bir kondisyon, kas yapısı, kol bacak ve karın bölgelerinde sıkılaşma ve esneklik sağlar. Tüm seviyeler için uygun olan eğlenceli bir programdır.

Salı / Perşembe : 16.15 – 17.15

Katılımcı : 15 kişi

PAZARTESİ

SALI

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

12.00 / 12.45

PİLATES

13.00 / 13.30

CRUNCH

16.15 / 17.15

TAE-BO

17.45 / 18.45

ZUMBA

Spor Etkinlikleri Ofisi

Dear ŞEHİR Members,

The Studio Courses for 2018-2019 Academic Semester will be held between 11 March 2019/5 May 2019. The courses are open to students, graduates, and employees of ŞEHİR.

For the registry, you can visit in person the Sports Activities Office in the Sports Center on the ground floor of the Student Center from March 4 till March 8, 2019 between 12.00 and 14.00.

•             The duration of the studio courses in each branch is 8 weeks.

•             You can participate in more than one course.

•             In order to open the courses, at least 10 participants should be registered depending on the branch type.

•             It is recommended that you register early since the registration will not be taken after reaching specified quota for the courses.

•             There are no course on public holidays and these days will be compensated at the end of the 8-week period.

•             Studio classes will be held in the studio in the Sports Center.

•             A minimum of 2 participants must be present at the relevant course time for studio classes. If there is not specified number of participants, the instructor decides if s/he has a class.

•             It is compulsory to have appropriate sports clothing and work-out towel in studio classes.

•             Participants who are not member of the university are not allowed to attend studio courses.

•             The registration and reservation will not be made via e-mail.

•             Participants are required to present their student / employee IDs to the trainers and sign before each class.

•             If you have any questions about studio courses, please contact the Sport Activities Office.

Studio Courses and Contents

CRUNCH:

Crunch primarily works the rectus abdominis muscle. Doing the intense ABS exercise, you can burn the same calorie in 30 minutes as doing 1-hour exercise.

Monday / Wednesday: 13.00 – 13.30

Participant: 20 people

PILATES:

It is a workout that strengthens and stretches the muscles to protect the joints and bones for life, and it is based on the strengthening of the internal abdominal muscles. It is performed with various Pilates tools.

Monday / Wednesday  : 12.00 -12.45

Participant: 20 people

ZUMBA:

Zumba exercises consist of strength trainings by music with fast and slow rhythm. It includes dance and aerobics figures.

Tuesday / Thursday : 17.45 - 18.45

Participant: 15 people

TAE-BO:

Tae-bo, which contains defense movements, not mutual contact, is easy to follow, and provides a very good condition, muscle structure, tightness and flexibility in arm leg and abdominal areas with dynamic punch and kicks. It is a fun program that is suitable for all levels.

Tuesday / Thursday: 16.15 – 17.15

Participant: 15 people