Küresel Yönetim Düşüncesi Seminer Serisi - 1
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

KONUŞMACI:
Mahmut Sami Kirazoğlu

Mahmut Sami Kirazoğlu 17 Aralık 1948 Adana doğumlu ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Hazretleri’nin anne tarafından, Kayserili Hocazade Ahmet Efendi’nin de baba tarafından torunu, Yüksek Mühendis Mimar Ömer Kirazoğlu Hoca’nın da oğludur. Tahsiline İstanbul’da ilkokuldan başlayarak 1976 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yüksek mimar olarak mezun olmuştur. 1979 yılında Medine-i Münevvere’ye ailecek hicret etmişlerdir; Mescid-i Kuba başta olmak üzere bütün tarihi ve ziyaret camilerinin yeniden inşa ve restorasyonlarında proje çizimi ve yönetimi görevlerinde bulunmuştur, Haremeyn-i Şerifeyn’de danışmandır. Türkiye, Suudi Arabistan ve dünyanın birçok ülkesinde başta cami olmak üzere; ofis, iş merkezi, okul, kampüs otel, konut ve spor tesisi projeleri ve kontrollükleri yapmıştır. Farklı üniversitelerde özellikle mimari, sanat ve insan konulu konferanslar vermiştir. Ayrıca dini ve ilmi konularda kitap, şiir ve makaleleri vardır.

​​​