KÜRESELİ TARTIŞMAK KONUŞMA SERİSİ 38
Taha Kılınç, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı

Moderatör:
Prof. Dr. Mustafa Özel, İstanbul Şehir Üniversitesi

İngiliz işgal kuvvetlerinin Kudüs’ü 9 Aralık 1917’de işgal etmesinden tam 100 yıl sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı Kudüs kararı Türkiye ve dünya gündemini altüst etmiştir. Kudüs kararına gerek Türkiye’den ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam etmektedir. Kudüs’ün işgali, Müslümanlar ve İbrahimî dinler açısından önemi, tarihi ve siyasi boyutları ile İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi tarafından 11 Aralık 2017 Pazartesi günü 16.00’da Dragos Kampüste düzenlenecek "İşgalin 100. Yılında Kudüs" başlıklı bir panel ile gerek Türkiye’de gerekse bölge ve uluslararası alanda nasıl yankı bulduğunu mercek altına alınacaktır.

Panelde Ortadoğu tarihçisi Tufan Buzpınar 1917’ye giden tarihi sürece değinirken Ortadoğu ve Kudüs yazılarıyla bilinen gazeteci ve yazar Taha Kılınç 1917’den günümüze Kudüs’ü; Ortadoğu siyaseti uzmanı Hasan Kösebalaban ise Trump’ın kararını masaya yatıracaktır. Kudüs’ün tarihi ve küresel siyasetteki önemi tartışılırken ABD Başkanı Trump’ın kararının Türkiye’de, bölgede ve dünyada nasıl algılandığı ve etkileri tartışmaya açılacaktır.

Konferans ilgili herkese açıktır, ücretsizdir ve katılım için ön kayıt gerekli değildir. Türkçe olarak gerçekleşecektir.​