Sinema - Televizyon Yüksek Lisans Seminerleri - 4
Sektörden Yıldızlara: 1920'ler Türkiye’sinde Sinema Kültürü

16 Mayıs 2018, Çarşamba
AB5 - 5001

1920’lerin sinema dergileri, bizlere o dönemde sinemanın ekonomik imkânları, sinema işletmeciliği,Hollywood yıldızları, film tanıtımları, dünyadan sinema haberleri gibi geniş bir yelpazede bilgi edinme fırsatı sunuyor. Bu sunumda öncelikle sinema işletmeciliğine genel bir bakış atacak, sonrasında yıldızlara dair yazılanlara nasıl yaklaşabileceğimize ve bunun seyircideki karşılıklarına değineceğiz. Ayrıca Osmanlı harfli metinlerin materyal olarak akademik bir çalışmada ele alınması, tasnifi ve söylem analizi yaparken dikkat edilecek hususlar da gündemimizde olacak.

Zahide Nihan DOĞAN

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra başladığı İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar yüksek lisans programını “The Making of a Cinema Culture through Cinema Magazines in Early Republican Turkey: The Business, Stars, and Audience” başlıklı teziyle tamamladı. Akademik ilgi alanları arasında sinema yazını, söylem analizi, seyir deneyimi ve postkolonyal eleştiri bulunuyor.