TEDxSehirUniversity
TED lisansı ile ilk kez organize edilecek olan TEDxSehirUniversity, 7 Temmuz'da "Dreamers" teması ile İstanbul Şehir Üniversitesi'nde!
Tarih:

Performans: Ulaş Biçer

Katılımcılar:​

Halit Albayrak
5 yıl önce "Doğaya Destek Sizden, Buz Pateni Biletiniz Bizden" sloganıyla hikayesi başlayan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara buz pistinde kayma fırsatının tanındığı sosyal sorumluluk projesinde hayat buldu. Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’ın, fikriyle temelleri atılan Zeytinburnu Buz Hokeyi takımına ve Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü'ne başkanlık yapan Halit Albayrak şampiyonluklar kazanan bu başarılı takımın hikayesini bizlere aktaracak.
Ferhat Babacan
Kendisini kısaca meraklı, araştırmacı ve kararlı olarak tanımlayan Ferhat Babacan henüz bir lise öğrencisi iken önce coğrafya sonra biyoloji alanında TÜBİTAK'ta dereceler almış. Avrupa Yılın Genç Bilim İnsanları Ödüllerinde Genç Einstein seçilmiştir. Ülkemizi Amerika'da temsil etmiştir. Şu an Makine Mühendisliği ve İşletme 2. sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda da etkinliğimizin en genç konuşmacısı Ferhat Babacan İTÜ'de kurduğu şirketi ile Google, Microsoft ve Turkcell gibi dev şirketlerle işler yapıyor.
Elif Nur Kayalar
Hindistan'ın en önemli film festivallerinden Woodpecker Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Uluslararası Öğrenci Filmi" ödülünün sahibi olan Elif Kayalar'ın "Kar Taneleri (Snowflakes)" adlı belgesel filmi, Albinizmli bireylerin hayatına ışık tutarken Elif Nur Kayalar da yapacağı konuşma ile hayatımıza ışık tutacak.
Emre Bora Atay
9 - 15 yaşları arasında klavye ve nota eğitimi alan Emre Bora Atay, 18 yaşında kendi çabalarıyla ve lise arkadaşlarının desteğiyle gitar çalmayı öğrendi. Şimdi PTT'de firma personeli olarak çalışıyor ve bir yandan da müziğini icra ediyor. Emre Bora Atay, Haluk Levent'ten Ahmet Kaya'ya uzanan geniş repertuarı ile birlikte sahnede hayallerini bize müziği ile anlatacak.
Seyyar Masalcılar
Seyyar Masalcılar, hikaye ile yatıp kalkan, düşle gerçek arasında bir yerlerde yaşayan tini mini bir ekip. Binbir Gece Masallarında Şehrazad bize hangi içli şarkıları söyler? Nasrettin Hocayı Alp dağlarına bıraksak yine eşeğine ters biner miydi? Yoksa eşeği aşağı yuvarlayıp Noel Babayla yarış edebilmek için geyik mi arardı?
Ferhat Kentel
Sosyoloji profesörü, akademisyen ve yazar olan Ferhat Kentel, TEDxSehirUniversity etkinliğinde farklı bakış açıları konuşması ile bizlerle.
Kelemet Çiğdem Türk Kentel
"Dünden Bugüne Teneke Mahalle, Romanlar için Yeni Bir Gelecek" projesiyle 18 aileye sıcak yuva sağlanmasına katkı sağlayan Kelemet Çiğdem Türk Kentel, "Ortak Hayaller"i nasıl kurdukları ve bu süreçte nelerle karşılaştıkları üzerine tecrübelerini bizimle paylaşacak.
Seyyahart
"Hayalim dünyayı çizerek gezmek" dedi ve karton bardaklara çizip yapıp satarak dünyayı gezmeye başladı. Takipçilerine, sosyal medya üzerinden isterlerse neler yapabileceklerini göstermeye çalışıyor. Sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çeken Berk Armağan'ın "Kalemimle Dünya" isimli konuşmasıyla hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini 7 Temmuz'da birlikte dinleyeceğiz.
Safiye Ademoğlu
İstanbul'da bir bankanın Genel Müdürlüğünde çalışırken ofis hayatından sıkılıp THY'nin pilot adayı olan Safiye Ademoğlu, ABD'de "Kadın Pilotlar Hava Derbisi"ne giren ve ilk Türk kadın pilotudur.
Huzeyfe Aydın
2017 Lisans Yerleştirme Sınavında YGS-4 puan türünde Türkiye 6'ncısı olan doğuştan görme engelli Huzeyfe Aydın diyor ki: "İstanbul'u bastonumun sesiyle keşfedeceğim. Başarı için sadece engellinin veya çevresinin çabaları yetersiz. Bir ortaklık gerekiyor". Liseden mezun olduktan sonra da kolları sıvadı ve Arapça kitabını Braille alfabesine çevirdi.
Ulaş Biçer
Ulaş Biçer, gitarı ve flütü eşliğinde Tarkan'dan Tracy Chapman'​a, Celine Dion'dan Ayla Dikmen'e uzanan geniş repertuarı ve besteleriyle TEDxSehirUniversity etkinliğinde.

Detaylı bilgi için www.tedxsehiruniversity.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz!

* Etkinlik Türkçe olacaktır ve sertifika verilecektir. Simultane çeviri mevcut değildir.