KONFERANS: Tipografi ve Tasarım

KONUŞMACI:
Dr. Öğr. Üyesi Savaş ÇEVİK
Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi

Sanat çalışmalarının yanı sıra öğretim üyeliği görevini de sürdüren sanatçının, Lâtin yazısı ve kaligrafi konularında da çeşitli eserleri bulunmaktadır. Bu konuda ticari çalışmaları ile birlikte, yerli ve yabancı birçok devlet başkanına ve idarecilere verilen berat, hediye, diploma, belge gibi kaligrafik çalışmaları da önemli bir yer tutmaktadır. Hat sanatında klasik çalışmaları ile birlikte kendisine özgü geliştirdiği modern tarzdaki uygulamalı çalışmalarına devam ederken; teorik çalışma ve yayınları ile, hat kursları, jüri üyelikleri, yazı ve imza konusunda bilirkişilik çalışmalarını da sürdürmektedir. Bugüne kadar hat konusunda çeşitli ülkelerde 22 kişisel sergi gerçekleştirmiş ve 48 karma sergiye katılmıştır. Halen İstanbul'da yaşamakta olan sanatçı, 2002 yılında kendi isteği ile Mimar Sinan Üniversitesi'nden emekliye ayrılmıştır. 2004 yılında Haliç Üniversitesi'nde Grafik Bölümünün kuruluş çalışmalarını gerçekleştirmiş olup bu bölümde öğretim üyeliği görevine başlamıştır.