ŞEHİR Bu Yıl 45 Farklı Ülkeden 1000'in Üzerinde Mezun Verdi
1.07.2019
45 farklı ülkeden 1000'in üzerinde mezunumuz, 28 Haziran 2019 tarihinde Dragos Kampüste gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni'nde diplomalarına kavuştu.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Eğitim ve düşünce hayatına 1986 yılından bu yana katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından temelleri atılan ve uluslararası standartlarda yapılandırdığı programlarıyla kurulduğu günden bu yana çok sayıda başarıya imza atan İstanbul Şehir Üniversitesi, 28 Haziran 2019 tarihinde Dragos Kampüste gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde altıncı dönem mezunlarını verdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Okumuş ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan mezuniyet törenine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Ömer Dinçer: “Sizi hayatta tutacak şey kendinizle yarışınızdır”
İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, hayatta başarılı olmak ve ayakta kalmak için sadece diplomanın yeterli olmadığına vurgu yaparak, mezunlara şöyle seslendi: “Doğru ve geçerli bilgiye sahip olmanın getirdiği gücü başka hiçbir yerde; servette, fizikî güç ve kuvvette bulamazsınız. Doğru ve geçerli bilginin gücü, kendine hastır. Genel müdür, bakan ya da rektör olabilirsiniz. Bilin ki bunlar hayata bir anlam katmaz. Hayatta belirli bir makama, işe ya da paraya da odaklanmayın. Sizi hayatta tutacak şey, kendinizle yarışınızdır ve bu yarış hayatınıza değer katacak bir anlam yaratır.”

Dr. Ahmet Okumuş: “Hep doğru kararların insanı olun”
Mezun olan öğrencilerin, çehresi giderek değişen bir dünyanın oyuncusu olacaklarını ifade eden Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Okumuş ise, “Yaşamın birçok alanında büyük veri ve yeni teknolojilerin kullanımı artacak. Uzmanlık bilgisi, robotik teknolojiler, makineleşme yaşam süreçlerimizin ve toplumsal etkileşimlerin eksenine oturacak. Fakat bütün bu değişimlere rağmen karar alma işi, asla insanî bir mesuliyet olmaktan çıkmayacak. Bir yargıda bulunmak, hüküm vermek, rey sahibi olmak, biz insanların kaçamayacakları bir mesuliyet olmayı sürdürecek. Hiçbir teknolojik yenilik, bizleri karar vericilerden olma sorumluluğundan koparamayacak. Hep doğru kararların insanı olun. Yolunuz, geleceğiniz açık olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. Peyami Çelikcan: “Farklı, yenilikçi ve özgün programları olan genç bir üniversiteyiz”
İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan ise üniversitelerin kalitesinin mezun başarılarıyla ölçülmesi gerektiğine vurgu yaparak, “İlk öğrencilerini 2010 yılında alan İstanbul Şehir Üniversitesi, dokuz yıldır Türk yüksek öğretim hayatında farklı, yenilikçi ve özgün programlarıyla özel bir yer edinmiş genç bir üniversite. Kısa geçmişine rağmen Üniversitemiz, uyguladığı kaliteli eğitim sistemiyle öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiriyor. Bu iddiamızın çok sayıda somut göstergesinin olması bizlere haklı bir gurur ve mutluluk yaşatıyor” dedi. Çelikcan, çağdaş üniversitenin eğitim, araştırma, meslek edindirme işlevlerinin yanında asıl ve önemli bir görevinin de kritik anlarda isabetli kararlar verebilen yetkin bireyler yetiştirebilmek olduğuna dikkat çekerek mezunlara şu tavsiyelerde bulundu: “Bu bilinçle hareket eden İstanbul Şehir Üniversitesi’nin en değerli eseri, misyonumuz doğrultusunda iyiye, doğruya, güzele uygun kararlar alabilen öğrencilerimizdir. Unutmayın, iyi kararlar şahsiyetimizi, şahsiyetimiz de iyi kararları besler. Artık sonuçları sizinle beraber başkalarını da etkileyecek kararlar alma aşamasındasınız. Farklı istikametlerde yürüseniz bile sizin kararlarınız ortak geleceğimizin şekillenmesini de etkileyecek. Bu bakımdan sorumluluğunuz büyük. Başarılı ve anlamlı yaşamın bir anahtarı da “iyi karar”dır. Kendiniz ve çevreniz için isabetli, geniş ufuklu ve hayırlı kararlar almanız dileğiyle hepinizi tebrik ediyorum.”

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ​Prof. Dr. Peyami Çelikcan'ın konuşmasının tam metni için tıklayın.

İstanbul Şehir Üniversitesi ilk doktora mezununu verdi
Mezuniyet töreninde fakülte birincilerine de ödülleri verildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi birincisi Selma Slocum, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi birincisi İsmail Tigrek, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi birincisi Merve Özer, İletişim Fakültesi birincisi İbrahim Bayraktar, Hukuk Fakültesi birincisi Fatımatüzzehra Tula Kotan, İslami İlimler Fakültesi birincisi Rıdvan Talha Yücedağ ve Meslek Yüksekokulu birincisi Sena Nas oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ilk doktora mezunu olan Onur Öner ise doktorasını tez danışmanı İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Behar ve İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’den aldı. Tören, mezunların keplerini havaya atmasıyla sona erdi.​

​​​

Tören Alanımız