ŞEHİR Öğretim Üyesi Derviş Zaim’in ikinci romanı “Rüyet” okuyucuyla buluştu
26.04.2019
Derviş Zaim, Rüyet’te geçmiş ve gelecek, özgürlük ve zorunluluk, arzu ile gerçeklik arasında sıkışmış insanın kendisine bir anlam, bir kimlik, bir hikâye, tutarlı ve bütünlüklü bir metin yaratma çabasını ustalıkla ele alıyor.

​​​İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Derviş'in Zaim'in ikinci romanı “Rüyet" okuyucuyla buluştu. Derviş Zaim'in 1992 yılında Yunus Nadi Roman Armağanı'nı kazanan “Ares Harikalar Diyarında" adlı romanından sonra kaleme aldığı “Rüyet", insan ruhunun anlam bulma ve kendini oluşturma çabasını ele alıyor.

Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Rüyet, geçmiş ve gelecek, özgürlük ve zorunluluk, arzu ile gerçeklik arasında sıkışmış insanın kendisine bir anlam, bir kimlik, bir hikâye, tutarlı ve bütünlüklü bir metin yaratma çabasını anlatıyor.

Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen, Çamur, Balık ve Rüya gibi başarılı filmleriyle tanınan Yazar ve Yönetmen Derviş Zaim, Rüyet'te Sibirya'ya kadar uzanan büyük bir serüveni, tuzaklar ve sürprizlerle dolu bir şekilde ustaca işliyor. “Rüyet"i kaleme alırken etkilendiği kaynaklardan birinin Şeyh Galip'in “Hüsn-ü Aşk" mesnevisi olduğunu dile getiren Derviş Zaim, divan edebiyatının son büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen bu mesneviyi roman sanatının olanakları ile yeniden inşa ediyor ve yorumluyor.