DUYURU - 20 Aralık 2019
20.12.2019
DUYURU

​​​Yükseköğretim Kurulu'nun 19.12.2019 tarihli basın açıklamasında belirtildiği üzere Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni geçici olarak durdurulmuş ve Üniversitenin idaresi garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredilmiştir.

Bugün itibariyle Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ve Yönetim Kurulu garantörlük ve hukuki sorumluluğunun bir gereği olarak, İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki eğitim-öğretim, akademik ve idari faaliyetleri yürütmeye başlamıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi eğitim, öğretim ve akademik faaliyetlerinin aksamaması için ivedi olarak “icra, ihtiyati tedbir, ihtiyati hacizler, hacizler ve blokelerin kaldırılması ve gecikmiş abonelik borçlarının ödenmesi" için girişimlerde bulunulmuştur.

2019 Güz döneminde dersler 26.12.2019 tarihinde sona erecek ve Güz Yarı Yılı Sınavları akademik takvimde belirtildiği tarihlerde gerçekleştirilecektir. İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili her türlü duyuru ve haberlerin eskiden olduğu gibi başta WEB sitesi olmak üzere Üniversitenin tüm kurumsal kanallarından takip edilmesini hatırlatmak isteriz.

Öğrencilerimizin, akademik ve idari çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet ile karşılaşmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alındığı hususunu başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere bütün kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ GARANTÖRÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ