ŞEHİR Öğretim Üyesi Dr. Hale Sert'in İlk Öykü Kitabı "Çocukça Bir Direniş" Yayımlandı
6.11.2019
İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hale Sert'in ilk öykü kitabı "Çocukça Bir Direniş" okuyucuyla buluştu.
​​Hece Yayınlarından basılan kitapta Hale Sert, hayattan küçük kesitlere sığdırarak ördüğü öyküleriyle insanın acılarına, hüzünlerine, coşkularına tanıklık ederek, yaralarına dokunuyor.

Dr. Hale Sert’in imgesel, metaforlara yaslanan diliyle incelikli ve kalbe dokunan öyküler anlattığı kitabı Çocukça Bir Direniş; bazen küçük bir çocuğun, bazen bir büyüğün, bazen de bir annenin dünyasından hayata bakıyor. Öyküler okuyucuyu; bir çocuğun dünyaya şaşkın bakışına, mülteci bir anne yüzüne, arkalarında acılı bir baba bırakarak anneleriyle sınırı geçen Zeynep ve Sidre’nin "ağırlık yapmasın diye" bota binmeden kesilip sahile bırakılan örgülü saçlarına tanık olmaya davet ediyor.