ŞEHİR Tarih Doktora Programı Öğrencisi Hümeyra Bostan'a ŞEHİR ve Ecole Pratique des Hautes Etudes'ten Ortak Doktora Diploması
12.02.2020
İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Doktora Programı öğrencisi Hümeyra Bostan, ŞEHİR ve Ecole Pratique des Hautes Etudes'ten ortak doktora diploması almaya hak kazandı.
​​İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Doktora Programı öğrencisi Hümeyra Bostan, "Rus Tehdidi Karşısında Osmanlı Başkentini Savunmak: Onsekizinci Yüzyılda İstanbul’un İstihkâmı" başlıklı doktora tezini alanının önde gelen akademisyenlerine karşı savundu.

Oldukça başarılı bir tez savunması ortaya koyan Hümeyra Bostan, İstanbul Şehir Üniversitesi ve Fransa'nın en prestijli araştırma ve yükseköğretim kurumları arasında yer alan Ecole Pratique des Hautes Etudes arasında yapılan anlaşma gereği iki üniversiteden de doktora diploması almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Engin Deniz Akarlı ve Prof. Dr. Nicolas Vatin danışmanlığında hazırlanan tez, İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsünde toplanan jüriye karşı savunuldu. Jüride Fransa’dan Prof. Dr. Emilie d’Orgeix (Ephe), ABD’den Prof. Dr. Gabor Agoston (Georgetown Üni), Türkiye’den Prof. Dr. Zeynep Tarım (İstanbul Üni.) ve Doç. Dr. Kahraman Şakul (Şehir) yer aldı.