ŞEHİR Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Alptekin'in "PKK Terörünün Analizi" İsimli Kitabı Çıktı
21.01.2020
ŞEHİR Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Alptekin'in "PKK Terörünün Analizi" isimli kitabı çıktı.

​​​​​İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Alptekin'in "PKK Terörünün Analizi: Türkiye Terör Olayları Veri Tabanı" isimli kitabı raflardaki yerini aldı.

SETA Yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi:

Bu kitap uzun yıllardır Türkiye’nin en önemli güvenlik sorunu olan PKK terörünü olay bazlı ve somut verilere dayalı olarak analiz etmek üzere kaleme alınmıştır. Kitaptaki tüm bölümler ilk çıktıları bu kitap içerisinde sunulan Türkiye Terör Olayları Veri Tabanı (TTOV) verilerinden faydalanılarak PKK terörünün farklı boyutlarını analiz etmektedir. Bu kapsamda PKK’nın terör eylemleri ve Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarından müteşekkil 4 bin 579 müstakil olay incelenmiş, her olay 72 değişken üzerinden kodlanmış ve analize uygun hale getirilmiştir. Bu incelemenin sonuçları terör olaylarında yaşanan can kayıpları, hedef seçimi, saldırı taktik ve türleri, kullanılan silahların çeşitleri ve özel bir terörle mücadele aracı ve silahı olarak son yıllarda etkisini giderek artıran insansız hava araçları başlıkları altında kitabın farklı bölümlerinde ele alınmaktadır. Terör eylemlerinin kronolojik seyri, hangi hedeflerin hangi tür saldırılara maruz kaldığı, teröre karşı yürütülen mücadelede öne çıkan taktikler ve kullanılan silah türleri, bu taktik ve silahların etkinlik analizi hepsi bu kitap kapsamında tartışılmaktadır.
Umulur ki bu kitap PKK terörünün dokümantasyonunu ve veriye dayalı analizini yapan çalışmalar için bir örnek teşkil edecektir.