İstanbul Türbe, Hazire ve Kabirleri Envanter Projesi Kitapları Yayınlandı
25.03.2019
İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel Miras Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü “İstanbul Türbe, Hazire ve Kabirleri” envanter çalışması tamamlandı.

​ Proje yöneticiliğini ve editörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Yunus Uğur’un yaptığı proje için dört ciltten oluşan envanter kitap serisi hazırlandı. Bu kapsamda; İstanbul’un tarihi ilçeleri Fatih, Eyüpsultan, Üsküdar ve Beyoğlu’nda bulunan türbe, hazire ve kabirlerin listesini, fotoğraflarını ve detaylı bilgilerini içeren dört kitap yayınlandı.

“İstanbul Türbe, Hazire ve Kabirleri” envanter projesinin yayın kurulunda; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nicole Kançal-Ferrari, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Alidost Ertuğrul ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hayri Fehmi Yılmaz yer aldı.

Detaylı bilgi için: https://samblog.sehir.edu.tr/