Üniversitemiz Şehir Araştırmaları Merkezi, Buffalo State Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kimberly Hart'ı Ağırlayacak
13.02.2019
​​İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi, Misafir Araştırmacı Programı kapsamında, Buffalo State Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kimberly Hart'ı ağırlayacak. Dr. Hart, TÜBİTAK tarafından desteklenecek "İstanbul’un Sokak Kedileri ve İnsan Doğasındaki İyilik ve İlgisizliğin Dışavurumu (İstanbul Street Cats and Expressions of Human Kindness and Neglect)" başlıklı araştırmasına ilişkin çalışmalar yapacak.

Yaklaşık 1 ay boyunca İstanbul Şehir Ünversitesi'nde misafir olacak Dr. Hart, İstanbul'da kültürel açıdan insanlar ile sokak kedileri arasındaki ilişkiyi ve sokak kedilerinin yaşamını ortaya koymayı amaçlıyor.

Şehir Araştırmaları Merkezi tarafından tasarlanan Misafir Araştırmacı Programı; kentler ve şehirleşme alanında çalışan araştırmacılara, çalışmalarına uygun bilimsel ortamı sağlamanın yanı sıra seminerler, konferanslar ve tartışmalar vasıtasıyla bilimsel bilgi alışverişinde bulunmayı hedefliyor. Şehir Araştırmaları Merkezi, gerçekleştirdiği projelerin duyuru ve sonuçlarını https://samblog.sehir.edu.tr/​ sitesinden paylaşıyor.